20. Maj 2024.

10:21 SREDA, 15. 06. 2022. - 10:21 Autor: Ana Marić

DONACIJA DEČIJEM ODELJENJU OPŠTE BOLNICE

Dečijem odeljenju Opšte bolnice u Vršcu Humanitarna organizacija „Sabor Srbije“ iz Vankuvera u Kanadi uručila je donaciju u vrednosti od 1.350.000 dinara. Reč je o tz.toplom stolu koji služi za adekvatno zbrinjavanje pacijenata tokom pregleda i dijagnostike.

podeli

„Sabor Srbije“ osnovan je 2002.godine u Vankuveru kao Udruženje gradjana, iseljenika sa teritorija bivše Jugoslavije kao humanitarna organizacija. S obzirom na to da se srpska dijaspora devedesetih znatno povećala u Kanadi a znajući stanje i potrebe u matici odlučili su da koliko mogu pomočnu svojoj zemlji, pre svega deci.Svake godine doniraju se potebni aparati dečijim odeljenjima i bolnicama u skladu sa potrebama.

Savremena oprema osnov je brze i pecizne dijagnostike, zato je pedijatrima Dečijeg odeljenja Opšte bolnice u Vršcu ovaj aparat važan u svakodnevnom radu.

Rad na toplom stolu ujedno znači i manji broj transporta dece u veće centre i lečenje u svom gradu gde je i roditeljima olakšano da vode brigu o detetu.

Novi aparat samo je jedan u nizu donacija od strane Sabora Srbije iz Kanade koji su umreženi sa svim donatorima u Kanadi i redovno se trude da pomognu svim pedijatriskom službama i odeljenjima gde je to potrebno.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve