20. Maj 2024.

09:56 SREDA, 15. 06. 2022. - 09:56 Autor: Marija Trišić Knežević

Gimnazijalci i ove godine uspešni na takmičenjima

Učenici gimnazije Borislav Petrov Braca iz Vršca godinama učestvuju na takmičenjima na svim nivoima, i redovno osvajaju nagrade na onim najvišim, republičkim, ali i regionalnim i međunarodnim takmičenjima. Za sve ovogodišnje učesnike najviših smotri znanja, priređena je svečanost, a posebno su istaknuti đaci koji su osvojili jedno od prva tri mesta.

podeli

Ognjen Vujatović, učenik IV2, osvojio je I mesto na Republičkom takmičenju iz istorije, a mentor mu je bio prof.Neven Daničić.Dušan Dakić, učenik IV1 zauzeo je II mesto na Republičkom takmičenju iz biologije.Dušanova mentorka bila je njegova razredna, prof. Marija Ćirić.Danilo Vlahović (IV1) osvojio je III nagradu na Republičkom takmičenju iz fizike, a mentor mu je bila prof. Sandra Vojičić.

Nagrade od rukovodstva škole na svečanosti su dobili i ostali učesnici najviših nivoa takmičenja, a ove godine ih je zaista bilo puno, kao i svim njihovim metorima.Ove godine gotovo da nema škole u Vršcu u koju nije stigla nagrada sa nekog od republičkih takmičenja, a svi uspešni i talentovani đaci imaju i iskrenu podršku grada.

Nedavno je završen konkurs za dodelu materijalne pomoći učenicima i studentima, a kako je istaknuto ovom prilikom, i ove godine, uz đake generacije i učesnike u radu istraživačke stanice Petnica, najuspešnije na takmičenjima nagradiće i lokalna samouprava.  

Pogledajte video:    

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve