20. Maj 2024.

11:23 SREDA, 8. 06. 2022. - 11:23 Autor: Marija Trišić Knežević

50.Pozorišni dani Rumuna Vojvodine

Finalno veče 50.jubilarnih Pozorišnih dana Rumuna Vojvodine priređeno je u Vršcu. U foajeu NP Sterija, kroz izložbu fotografija nastalih tokom pet decenija održavanja smotre, posetioci su imali priliku da se upoznaju sa dosadašnjim učesnicima, ili podsete vrhunskih izvođenja amaterskih predstava na rumunskom jeziku iz čitave pokrajine.

podeli

„Ovo je jedinstvena manifestacija koja je mnogo doprinela obogaćivanju multikulturnog pejzaža Vojvodine. Želim da se zahvalim ljudima koji su inicirali Pozorišne dane Rumuna, onima koji su se trudili da se manifestacija održi sve ove godine, i onima koji nastavljaju tradiciju. Želim da zahvalim i lokalnim, pokrajinskim i republičkim vlastima za podršku rumunskoj zajednici, jer bez njihove pomoći manifestacija ne bi ovoliko trajala. Hvala im što su svesni da je ovaj događaj jedno od pravih bogatstava Vojvodine“, poručio je generalni konzul Rumunije George Dinu.

Na 50.Pozorišnim danima Rumuna Vojvodine, učestvovalo je pet amaterskih pozorišta, a kao što je uobičajeno, tokom finalne večeri uručene su zahvalnice i nagrade najuspešnijima.

Najboljom je proglašena predstava „Nesporazum“ Albera Kamija amaterskog pozorišta Nejka iz Kuštilja, a ovoj trupi pripalo je još priznanja. Najboljim rediteljem amaterom proglašen je Marius Savu, koji je dobio i III nagradu u kategoriji glumaca, II nagrada u kategoriji glumica pripala je Marijani Stratulat, I nagradu za dikciju dobila je Tatjana Petrika, a za scenografiju Adam Jonike.                                            

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve