20. Maj 2024.

11:07 SREDA, 8. 06. 2022. - 11:07 Autor: Marija Trišić Knežević

Nastavlja se obeležavanje pešačkih staza na Vršačkim planinama

Promovišući Vršačke planine kao turistički potencijal i afirmišući zdrav način života, očuvanje prirode, kulturnog i istorijskog nasleđa, TO Vršac zajedno sa partnerima: Planinarskim društvom „Vršačka kula Vršac, Planinarskim savezom Vojvodine, Gradom Vršac, JKP “2. Oktobar” Vršac i Šumskom upravom Vršac, već dve godine radi na projektu “OBELEŽAVANjE PEŠAČKIH STAZA NA VRŠAČKIM PLANINAMA”.

podeli

U okviru treće faze projeta postavljene su ulazne kapije na stazu prema vrhu Turska glava, iz pravca podnožja Vršačke kule, kao i iz pravca odmarališta Crvenog krsta, duž te staze postavljene su klupe, kao i na vidikovcu Turban.U cilju ostvarivanja zajedničkog interesa i podizanja svesti o važnosti društveno – odgovornog poslovanja i zaštite životne sredine i očuvanja prirode, repro materijal za izradu klupa, kapija, kante za otpatke, i farbu za zaštitu već postavljenog mobilijara doniralo je Wiener stadtishe osiguranje.       

Uz sve pomenuto, pozvali su i najmlađe da se oprobaju u orijentiringu i crtaju na temu ekologije. Najuspešnijim mališanima dodeljene su nagrade, a kompanija će donirati još i klupe za potez prema Vršačkoj kuli, kao i selfi pano koji će biti postavljen uz neku od staza. Ovo je ujedno i poziv drugim kompanijama i odgovornim preduzećima da im se pridruže u za sve značajnoj akciji.     

Pogledajte video:   

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve