20. Maj 2024.

09:31 SREDA, 1. 06. 2022. - 09:31 Autor: Ana Marić

DAN GRADA VRŠCA

Grad Vršac i Pravoslavna eparhija Banatska obeležili su Svetog Teodora vršačkog kao krsnu slavu i Dan grada. Tim povodom na svečanoj akademiji dodelili javna priznanja najzaslužnijim pojedincima.

podeli

Na samom početku prisutnima se obratila gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović podsećajući na sve ono što je uradjeno u prethodnom periodu, pre svega završetag izgradnje Prečistača otpadnih voda, implementiranje najsavremenijeg projekta za bezbednost saobraćaja, ulaganje u Trening centar pilotske akademije, uredjenje grada, gradskih džepova, izgradnja novog dečijeg vrtića, i najznačajnije ulaganje u savremenu opremu Opšte bolnice u Vršcu i izgradnju novog objekta,briga o marginalizovanim grupama i ulaganja u kulturu i sport u gradu,  podjednako i u seoskim sredinama.

Uz svečanost koja je pratila samu dodelu uručena su javna priznanja pojedincima za njihov doprinos gradu. Za izuzetan doprinos očuvanju prirode Milivoju Vučanoviću.Za izuzetan doprinos u obrazovanju i društvenu odgovornost Udruženju „Otvoreno srce sveta“.Za izuzetan doprinos privredi i humanitarnom radu Povelja grada vršca dodeljena je Peri MacuriZa izuzetan doprinos promociji kulture i umetnosti Povelja grada vršca posthumno dodeljena je Momiru CvetkovićuNagradu za životno delo dobio je Pavle Vlahović za izuzetne rezultate ostvarene na polju kulturnog stvaralaštva i očuvanja baštine.

Nakon svečanosti u Kongresnoj dvorani Centra Milenijum organizovan je prijem za sve zvanice, a u holu je postavljena izložba Poštanskih marki pod nazivom „Vršac i vrščani na poštanskim markama“,  kao plod saradnje Pošte Srbije i Grada Vršca,  koju će moći u narednom periodu da pogledaju i svi gradjani posetioci Vršca.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve