17. April 2024.

12:33 SREDA, 13. 04. 2022. - 12:33 Autor: Marija Trišić Knežević

Dva miliona Poljoprivrednoj školi Vršac

Poljoprivrednoj školi Vršac po Konkursu pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dodeljeno je 2.115.000 dinara, za nabavku poljoprivredne mehanizacije.

podeli

U zgradi Vlade APV svečano su dodeljeni ugovori po Konkursu za dodelu sredstava za finansiranje intenziviranja korišćenja poljoprivrednog zemljišta kojim raspolažu naučnoistraživačke ustanove, srednje poljoprivredne škole i ostale srednje škole koje obrazuju učenike poljoprivredne struke ‒ putem nabavke opreme. Poljoprivredna škola Vršac konkurisala je za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije sa iznosom od 2.115.000 dinara, i ova sredstva je dobila u celosti. Ugovore je korisnicima uručio pomoćnik pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, Petar Samolovac.                 

Poljoprivredna školi „Vršac“, već sedmu godinu na ovaj način zanavlja svoju poljoprivrednu mehanizaciju, a novčana sredstva su ovoga puta dodeljena za kupovinu setvospremača, kosačice, nošene prskalice, ulagača mineralnog đubriva i utovarne ruke.

“Posle ove nabavke, Poljoprivredna škola ima svih 100% poljoprivredne mehanizacije u svom vlasništvu, koja je vrlo savremena za današnje vreme. U nekom narednom periodu očekujemo i kupovinu jednog novog kombajna i još jednog ili dva nova traktora”, kaže direktor škole Srđan Kliska.

Kako bi smestila kompletnu mehanizaciju Poljoprivredna škola „Vršac“ ušla je samostalno u novembru 2021. godine u investiciju izgradnje novog modernog hangara za odlaganje i servis mašina dimenzija 44 x 9 metara i visinom tavanice 5 metara, a koji će biti potpuno gotov u prvom kvartalu 2023. godine.

Trenutno su u toku i postavljanje video nadzora i optičke mreže na školskoj ekonomiji.

“Kada se ovo bude završilo, za nekoliko dana, ekonomija će kompletno biti pokrivena kamerama, i neće postojati više nikakve šanse za bilo kakve nelegalne radnje, da ne kažem krađe, u školi. Dalje, bezbednost učenika i nastavnika će se daleko povećati, i ono što je takođe bitno, uvodimo i optički internet, što će biti osnova za dalje unapređenje poljoprivrede, u smislu estočarstva i epoljoprivreda uopšte, kojoj svi težimo” dodaje direktor.

Nakon svih ovih investicija, ovo će biti jedna potpuno savremena obrazovna ustanova koja u svom posedu ima svu potrebnu mehanizaciju i opremu koju učenici

poljoprivredne struke (Poljoprivredni tehničar, Rukovalac-mehaničar poljoprivredne tehnike) mogu neposredno da vide i obuče se za rad u toku svog redovnog školovanja.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti