29. Septembar 2023.

16:31 SREDA, 16. 03. 2022. - 16:31 Autor: Marija Trišić Knežević

Poznati izvođači Wind Rock Festa

Ovogodišnje druženje na Vršačkom jezeru, na već tradicionalnom Wind rock festu, trajaće od 28. do 31. jula. Posetioce festivala očekuju četiri fenomenalne muzičke večeri, uz brojna prateća dešavanja.

podeli

Tv Banat

Vrščani i ove godine spremaju odličnu rok zabavu na gradskom jezeru. Iako do leta i Wind rock festa ima još vremena, već je poznata lista izvođača, kao i deo pratećeg programa. Ovogodišnji muzički festival na vršačkom jezeru trajaće četiri dana, od 28. do 31. jula, a prvo veče rezervisano je za „Wind Rock Up!“, takmičenje mladih i neafirmisanih bendova.

„Prijave su do 10.aprila, dakle, ostalo je još otprilike tri nedelje, a sve informacije i podaci koje bendovi treba da pošalju mogu se pronaći na zvaničnim profilima festivala na društvenim mrežama. Već sada smo zadovoljni brojem bendova koji su se prijavili, kao i prošle godine. Evo, dobar primer su prošlogodišnji učesnici, Sara Džesika Panker i Urka, koji nam ponovo dolaze, a jedni su pobednici po izboru publike a drugi po oceni žirija. Apropo svega toga, bend Sara Džesika Panker je upravo na našem festivalu opočeo koncertne aktivnosti koje i danas traju“, navodi PR festivala, Kristian Petku.

Tv Banat

Posle takmičarske, posetioce očekuje još tri fenomenalne muzičke večeri. Kao headlineri nastupiće Električni Orgazam, i Brkovi, tu su i Ortodox Celts, bendovi Jorgovani

i Iskaz, Ničim izazvan, Nemi pesnik, Neprijatelj prelazi zeku, Seljačka buna, Sanitarium, Steel, i već pomenuti Sara Džesika Panker. Za zatvaranje festivalskih večeri zaduženi su cover bendovi, koji će biti najavljeni na Facebook stranici Wind rock festa.              

„Prateći program je u završnoj fazi pripreme, i trebalo bi da bude definisan do kraja meseca. Ono što je do sada dogovoreno i potvrđeno je Rock kvizalica, koja je već postala tradicija, a planiramo i promocije knjiga, pesničke večeri, možda i izložbe, i potrudićemo se da se uklopimo sa svima, jer rokovi su sve kraći, a obim dešavanja sve veći“, dodaje Petku.

Festival se ove godine održava četvrti put, i za ovo kratko vreme već je postao brend u Srbiji, karte su već u prodaji a sve više interesovanja za ulaznice stiže i iz inostranstva, pa se sa smirivanjem epidemije korona virusa očekuje i veliki broj gostiju iz zemalja u okruženju.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Naš gost

Emisije

Pogledaj sve