18. Jul 2024.

10:15 PONEDELJAK, 28. 02. 2022. - 10:15 Autor: Marija Trišić Knežević

XVI sednica SO Plandište

Odbornici Skupštine opštine Plandište usvojili su prvi rebalans budžeta. Budžet za 2022.godinu veći za 58.796.399,00 dinara, i projektovan na 633.862.496,00 dinara. Jednoglasno usvojeni I ostali predlozi na današnjoj XVI sednici.

podeli

Zbog mera na prevenciji i sprečavanju širenja korona virusa, i XVI sednica Skupštine opštine Plandište održana je u svečanoj sali Kulturno obrazovnog centra „Vuk Karadžić“. Na dopunjenom dnevnom redu bilo je devet tačaka, a odbornici su prvo razmatrali predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu opštine Plandište za 2022. godinu. Kako je obrazloženo, osnovni razlog za izradu rebalansa su povećanje projekcije na prihodnoj, i preraspodela sredstava na prihodnoj i rashodnoj strani budžeta.

Tv Banat
Na sednici je usvojen i, za opštinu i sve meštane veoma važan, Predlog Odluke o usvajanju izmena i dopuna Plana detaljne regulacije kompleksa za vetrogeneratorsko polje Plandište 1:

Izgradnja ovog vetroparka na potezu između Jermenovaca i Velike Grede, imaće višestruki značaj, istakao je predsednik opštine, zbog novih radnih mesta koja će ponuditi, ali i zbog budžetskog priliva:

Predsednik Repac osvrnuo se i na rebalans budžeta, zahvaljujući kojem će se nastaviti radovi na poboljšanju kvaliteta zdravstvenih usluga na teritoriji opštine:

I preostalih sedam predloga na XVI sednici usvojeni su jednoglasno glasovima svih 15 danas prisutnih odbornika, čime je zadovoljstvo izrazio predsednik SO:

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve