29. Septembar 2023.

10:04 SREDA, 5. 01. 2022. - 10:04 Autor: Ana Marić

NOVOGODIŠNJE “SUNCE VRŠCA”

Deda Mraz na motoru I ove godine posetio je vršačke mališane iz Udruženja “Sunca Vršca”. Pun džak poklona stigao je sa bajkerima, a to je ono što najviše raduje decu. Pored toga Udruženje je dobilo I edukativni I didaktički materijal te je prvi rodjendan Udruženja obeležio I nov početak rada u novoj ,predstojećoj godini.

podeli

Udruženje roditelja dece I odraslih sa invaliditetom “Sunce Vršca” ove godine , u sklopu humanitarne akcije #dobriljudi#, koja se realizuje u mreži sedamnaest gradova u čitavoj Srbiji , bilo je prihvatni punk za sakupljanje I raspodelu novogodišnjih paketića za decu iz materijalno ugroženih porodica iz Vršca I okoline.

Novogodišnje paketiće , koje su gradjani sami napravili I ukrasili čestitkom I porukama za predstojeću godinu, u Udruženju “Sunce Vršca” sakupljali su I uručili deci kojoj je to najpotrebnije. Paketiće su dobili učenici nižih razreda Škole za obrazovanje dece I odraslih “Jelena Varjaški “, njih šesnaestoro, a škola je sa udruženjem potpisala I protokol o saradnji koji podrazumeva podršku pri daljem stručnom radu sa decom, članovima udruženja.

Tv Banat
Učenici isturenih odeljenja u Malom Žamu , gde nastavu od prvog do četvrtog razreda pohadja šestoro djaka, kao I dva učenika škole u Vatinu I jedan predškolac takodje su dobili novogodišnje humanitarne paketiće, poklon mališana iz Vršca. U Malom Žamu novogodišnji paket I pakete u hrani I garderobi uručeni su I porodici Bungurović, koja je lošeg materijalnog stanja.

Novogodišnjih trideset paketa ,sa porukama podrške, namenjeni su I članovima MNRO iz bele Crkve koji u svom Udruženje kluba “Pinokio” sprovode edukatvne radionice.

U duhu dobre saradnje I svesrdne, obostrane pomoći Udruženje paraplegičara I kvadriplegičara “Parakvad” I Udruženje “Sunce Vršca” organizovali su I svečanu dodelu paketića za svoje najmladje članove. Za njih ukupno sedamdeset bili su spremni novogodišnji paketići uz predstavu dečije glumačke trupe “Smehuljci” Udruženja “VauArs”a , muzičku pratnju I Deda Mraza. Na svečanoj dodeli premijerno je prikazan animirani film “Bonton u

komunikaciji sa osobama sa invaliditetom” radjen u kosaradnji ova tri udruženja.

Od Ministarstva za rad, boračka I socijalna pitanja Udruženje “Sunce Vršca” dobilo je kao pomoć u daljem radu računar I štampač koji im je uručila Marina Toman, načelnica Južnobanatskog okruga.

Akcija #dobriljudi# zvanično je završena 25og decembra a Vršac je  medju gradovima gde se sakupilo I podelilo najviše novogodišnjih paketića. Ukpno je sakupljeno 140 paketa za tri udruženja, dve osnovne škole, Dečije odeljenje Opšte bolnice u Vršcu I više porodica slabjeg materijalnog stanja.

Udruženje “Sunce Vršca” nastavlja svoj rad u novoopremljenim prostorijama namenjenim za organizovanje edukativnih radionica uz stručnu pomoć defetktologa I psihologa kako bi svoj deci sa problemima u razvoju omogućili brži napredak a roditeljima finansijski olakšali brigo o deci. Svoj deci, članovima udrženja, na raspolaganju je besplatan prevoz specijalizovanim vozilima “Parakvada” , besplatno učešće na radionicama I tretmani sa stručnim osobljem kao I pomoć koju udruženje organizuje kroz razne akcije koje sprovodi.

Akcija je završena a naši sugradjani još jednom su pokazali dobru volju I humanost na delu.Ono što je krasilo ovogodišnje okupljanje jesu mladi ljudi koji su bili najaktivniji I nesebični u deljenju onog najverednijeg, osmeh uz paketić.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Naš gost

Emisije

Pogledaj sve