20. April 2024.

16:43 ČETVRTAK, 3. 12. 2020. - 16:43 Autor: Ana Marić

OBELEŽEN MEDJUNARODNI DAN OSOBA SA INVALIDITETOM

Medjunarodni dan osoba sa invaliditetom obeležen je I u Vršcu.Predstavnici Grada Vršca, Škole za osnovno I srednje obrazovanje “Jelena Varjaški” i predstavnici Udruženja “Parakvad” izneli su planove za dalje unapredjenje položaja osoba sa invaliditetom I podsetili na do sada uradjeno.

podeli

U Gradu Vršcu ima oko 640 osoba sa natežim oblikom invaliditeta, a ukupan broj sigurno je približan proseku u Srbiji ,tačnije 10odsto od ukupnog broja stanovništva.Prema poslednjim podacima niko od njih nije zaražen COVIDOM 19.

Skupština Grada Vršca po prvi put u svom sazivu ima I odbornika ,osobu sa invaliditeto, Dragana Vitorovića ,koji je I kao pokretač Udruženja “Parakvad” u značajnoj merio učinio da problem I njihovo rešavanje budu vidljiviji:.

Tv Banat
Pristupačnost,odnosno stvaranje uslova za neometano kretanje osoba sa.invaliditetom, posebno ka institucijama I javnim ustanovama bio je I ostao prioritet.Brojni su I složeni svakodnevni problem I prepreke sa kojima se susreću, no jedno im je svima zajedničko.Udruženje “Parakvad” pokrenulo je I sprovodi akciju “Sakupi humani čep” koja postaje sve masovnija ,od najmladjih donajstarijih.

Zbog pandemije virusa COVID 19 škola za Osnovno I srednje obrazovanje “Jelena Varjaški” ove godine nije organizovala inkluzivne radionice .Nastava se odvija na daljinu te tako I ovogodišnji program.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve