20. Maj 2024.

16:28 UTORAK, 1. 12. 2020. - 16:28 Autor: Ana Marić

ZASTAVA VETERANA 63.PADOBRANSKE NA PUTU OKO SVETA

Zastava veterana 63.padobranske brigade na putu oko sveta ,stigla je I u Vršac.Zastava će narednih godinu dana putovati po svim zemljama sveta u kojima žive bivši pripadnici ove elitne jedinice.

podeli

Vidovdan 28.juna I Pokrov Presvete bogorodice 14.oktobra dva su datuma kada se veterani 63.padobranske brigade okupe I evociraju uspomene.Upravo na taj dan 14.oktobra 2021.godine zastavu će dočekati na aerodromu u Nišu nakog puta oko sveta.

Tv Banat
Zastava je vraćena pripadnicima 63.padobranske ove godine sa povratkom statusa brigade,jer je nekoliko godina unazad bila bataljon, isto kao I 72.specijalna.Mnoga druženja u brigadi tokom služenja vojvog roka I učestvovanja u ratovima 90tih prerasla su kako kažu u nešto više,u kumovske I rodbinske veze,I jedno veliko neraskidivo prijateljstvo. Iz ovog iskustva izvukli su pouku za čitav život.Uz zastavu putuje I knjiga ,knjiga utisaka I uspomena koje će biti ovekovečene.Zastava je krenula iz Niša 24.novembra ,kraj puta je naredne godine 14.oktobra kada će je veteran dočekati na istom mestu uz svečanu smotru.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve