27. Februar 2024.

14:58 PETAK, 30. 10. 2020. - 14:58 Autor: Ana Marić

ODRŽANA TREĆA SEDNICA SKUPŠTINE GRADA VRŠCA

Održana je treća po redu Sednica skupštine Grada Vršca.Dnevni red usvojen je jednoglasno od strane 34odbornika,od 45 koliko broji saziv.

podeli

Nenad Baroš dosadašnji predsednik Skupštine Grada Vršca podneo ,iz ličnih razloga ,ostavku na to mesto.Novoizabrani predsedavajući je dr Predrag Mijatović,lekar u penziji.Na Sednici se razmatrala Odluka o Prvom rebalansu budžeta Grada Vršca za 2020.godinu koju je obrazložila gradonačelnica Dragana Mitrović.

I pored smanjenog priliva sredstava Grad Vršac uspeo je da ispinu sve ugovorne obaveze vezane za projekte Evropske Unije.Odbornici su jednoglasno usvojili odluku o Prvom rebalansu budžeta i isto tako jednoglasno usvojili Odluku o formiranju Štaba za vanredne situacije Grada Vršca.

Nakon toga odbornici su zatim usvojili Odluku o poveravanju dodatnih poslova,odnosne brige o javnoj rasveti Javno komunalnom preduzeću“Drugi oktobar“ a usvojen je i regulacioni plan poteza Hemograd ,u okviru prioritetnog opšteg plana razvoja za Grad Vršac.

Doneta je odluka o izmenama i dopunama javnih parkirališta ,kao i odluka o pokretanju likvidacije Javnog preduzeća „Varoš“.Doneto je i rešenje o osnivanju Saveta za mlade Skupštine Grada Vršca kao i rešenje o imenovanju Koordinacionog odbora za nadzor nad prikupljanjem i korišćenjem sredstava opštinskog samodoprinosa za izgradnju kanalizacije.

Usvojena su i Rešenja o imenovanju članova Upravnih odbora institucija čiji je osnivač Grad Vršac kao i Upravnih odbora Osnovnih i srednjih škola u Vršcu.Razmatran je i usvojen plan i izveštaj Predškolske ustanove „Čarolija“ i Izveštaj o radu Nadzornog odbora Narodnog pozorišta „Sterija“.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve