20. April 2024.

16:38 SREDA, 1. 03. 2023. - 16:38 Autor: Ana Marić

TURISTIČKA PONUDA GRADA VRŠCA NA SAJMU TURIZMA

Turistička organizacija grada Vršca i ove godine predstavila se na Sajmu turizma u Beogradu sa svojom bogatom ponudom. Kao i prethodnih godina za obilazak i boravak u Vršcu vladalo je izuzetno interesovanje domaćih i stranih turista.

podeli

Štand Turističke organizacije Vršac obišla je gradonačelnica Dragana Mitrović koja je pored jasne podrške grada najavila i nove sadržaje za ovu godinu.

Tv Banat

Pored toga ovog leta očekuje nas bogat kulturni program, namenjen vrščanima i svim posetiocima grada, koji ima medjunarodni karakter
Prošle godine oboren je rekord po broju noćenja u Vršcu, više od 44 hiljada noćenja beleži se tokom 2022godine.Tendencija rasta se nastavlja tako da je u januaru tekuće godine bilo 30 posto više noćenja nego u istom periodu prošle godine.
Za razvoj turizma od posebne je važnosti jednak razvoj okolnih mesta u poredjenju sa samim gradom.

Tv Banat

Za razvoj seoskog turizma presudna je infrastruktura, tako da je već izradjen plan izgradnje kanalizacione mreže u Gudurici,kao i plan uredjenja i izgradnje putne infrastrukture.Grad Vršac izdvojio je sredstva za izradu strategije razvoja vinskog turizma i zaštite porekla vina sa ovih područja.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve