27. Februar 2024.

11:48 PONEDELJAK, 5. 12. 2022. - 11:48 Autor: Ana Marić

OBELEŽEN MEĐUNARODNI DAN VOLONTERA

Međunarodni dan volontera obeležava se danas, 5-og decembra, programima koji ističu važnost volonterskog rada i delovanja. Opštinske organizacije Crvenog krsta Vršca I Plandišta zajedno sa volonterima iz županije Karaš Severin u Rumuniji, u saradnji sa Pokrajinskom organizacijom crvenog krsta Vojvodine,ovaj dan posvetili su značaju međusobne saradnje i razmeni iskustava.

podeli

U cilju širenja humanih vrednosti volonteri Crvenog krsta sa obe strane Banata, srpskog i rumunskog, razmenili su svoja iskustva I stečena znanja na skupu u Vršcu i došli do istog zaključka.

Volonteri iz Rumunije, županije Karap-Severin- Rešica sa kolegama iz Vršca i Plandišta istakli su značaj međusobne saradnje, posebno u kriznim situacijama.

Tv Banat
” Pre svega se treba zahvaliti volonterima koji su stali na prvu liniju odbrane tokom pandemije Covida 19 koja je i za lekare bila nepoznanica i poseban izazov. Nesebično su pružali pomoć svima kojima je to bilo potrebno, a isto tako treba istaći i doprinos medija koji nas u tome prate”

I to je upravo način da mladi ljudi prepoznaju organizaciju Crvenog krsta kao mesto gde mogu steći znanja i veštine koje će im značiti kasnije u životu.

Tv Banat
 

Nesebečni, humani, i spremni da pomognu u svakom trenutku , to su volonteri Crvenog krsta , mladi ljudi, koji daju primer drugima.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve