14. Jun 2024.

14:49 UTORAK, 25. 10. 2022. - 14:49 Autor: Ana Marić

OTVORENO ODELJENJE BALETSKE ŠKOLE U VRŠCU

Baletska škola “Dimitrije Parlić” iz Pančeva u OŠ “Vuk Karadžič” u Vršcu otvorila je izdvojeno odeljenje osnovne baletske škole.Zbog velikog interesovanja za formalnim obrazovanjem u baletu rešenje se pronašlo u saradnji dva grada, Vršca i Pančeva.

podeli

Za otvaranje baletske škole pre svega je potrebno obezbediti uslove za odvijanje nastave. Rekonstrukcija svečane sale u Osnovnoj školi “Vuk Karadžić” u Vršcu pokazala se kao pravo rešenje.

Tv Banat
Izdvojna odeljenja otvorena su u Zrenjaninu, Vladimirovcu, Alibunaru I sada u Vršcu.Škola je verifikovana da izdaje svedočanstva o završenom osnovnom I srednjem baletskom obrazovanju:

Trenutno je upisano 24 učenika u dva odeljenja I 10 učenika u pripremnom odeljenju.Prijemni ispit je organizovan nakon dobijanja rešenja a škola će se dalje razvijati u odnosu na interesovanje samih učenika.
Saradnja dva grada Vršca I Pančeva je konstantna na svim poljima a posebno kada je obrazovanje u pitanju, pre svega zbog blizine ova dva grada.

Tv Banat

Otvaranje specijalizovanih I umetničkih odeljenja podrazumeva duge pripreme I stvaranje potrebnih uslova za rad, što je u ovom slučaju urodilo plodom.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve