01. Mart 2024.

14:06 ČETVRTAK, 29. 09. 2022. - 14:06 Autor: Marija Trišić Knežević

Specijalizovano sanitetsko vozilo za Dom u Starom Lecu

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u Vladi Republike Srbije Darija Kisić je, zajedno sa ambasadorom Republike Koreje u Srbiji Đeungom Lijem, uručila ključeve vozila koje je ta država donirala ustanovama socijalne zaštite u Srbiji.

podeli

Jedno od njih uručeno je i Domu za duševno obolela lica „1. oktobar“ u Starom Lecu, a kako je istaknuto, ova donacija predstavlja produžetak saradnje Republike Koreje i Srbije u prevazilaženju posledica pandemije COVID- 19, i polaznu tačku prijateljske saradnje u oblasti zdravlja i socijalne zaštite.

Infobiro

 Ovo je nešto što će značajno olakšati svakodnevno funkcionisanje ovih ustanova i pobošljati kvalitet života korisnika i rada zaposlenih, i u Starom Lecu, i u Dimitrovgradu, i u Kragujevcu. Zahvaljujem Republici Koreji na velikoj podršci koju nam je oduvek davala, i koja je od velikog značaja za sve nas. Sigurna sam da će saradnja između naših država u narednom periodu biti još bolja”, naglasila je ministarka Kisić. Ona je istakla da, zahvaljujući zaposlenima u ustanovama socijalne zaštite, ovaj sistem dobro funkcioniše, uprkos izazovima sa kojima se suočava, iskazavši im zahvalnost na tome.

Infobiro
 

Ministarka je dodala i da je poboljšanje uslova života građana koji se nalaze u sistemu socijalne zaštite i unapređenje kvaliteta usluga u ustanovama u kojima oni borave, jedan od glavnih prioriteta tog ministarstva.

Infobiro
Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve