20. Maj 2024.

13:41 ČETVRTAK, 22. 09. 2022. - 13:41 Autor: Marija Trišić Knežević

Za tradicionalne manifestacije deset miliona dinara

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je ugovore predstavnicima udruženja koji su ostvarili pravo na bespovratna sredstva po osnovu konkursa za održavanje tradicionalnih manifestacija.

podeli

Za sredstva na ovom konkursu prijavilo se ukupno 131 uduženje, od kojih je 106 imalo ispravne prijave i čiji predstavnici su potpisali ugovore ukupne vrednosti 42 miliona dinara.

Tv Banat
“Ukupan ovogodišnji iznos budžeta za ovu namenu je 10 miliona dinara, maksimalan iznos po prijavi je milion dinara, Sekretarijat subvencioniše do 80 odsto troškova prihvatljive investicije, a ostatak Vi kao organizatori“, istakao je Božić. “Resorni sekretarijat nastaviće sa ovom podrškom i u narednoj godini, i pozivam Vas da i naredne godine aplicirate, jer je od 2016. godine do sada preko ovog konkursa podržano preko 800 tradicionalnih manifestacija u našoj pokrajini”, zaključio je Božić.
Tv Banat

Resorni sekretar je ovom prilikom najavio da će, u narednoj godini, Sekretarijat za organizaciju tradicionalnih manifestacija u Vojvodini raspisati i poseban konkurs namenjen isključivo udruženjima žena.  Na taj način nastaviće se i unaprediti promocija i podizanje kapaciteta seoskih sredina, kao i povezivanje poljoprivrednika radi proširenja tržišta domaćih proizvoda.

Pogledjte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve