01. Mart 2024.

16:25 UTORAK, 23. 08. 2022. - 16:25 Autor: Ana Marić

SMANJEN BORJ ZARAŽENIH OD COVID-a 19

Broj gradjana pozitivnih na Covid 19 u Vršcu je u blagom padu, a još je manje onih sa težom kliničkom slikom. Medjutim, lekari podsećaju da se ne treba opuštati posebno ako su prisutne kod pacijenata hronične boleste koje mogu da se dodatno iskomplikuju prisustvom virusa i nepravovremenim lečenjem

podeli

Na dnevnom nivou beleži se oko tridesetak pacijenata pozitivnih na Covid 19, što je nešto manji broj u odnosu na prethodne nedelje. Ono što ohrabruje je  smanjen broj prvih pregleda i blaže kliničke slike kod obolelih.
Iako u smanjenom broju što zbog godišnjih odmora, što zbog toga što je dobar deo medicinskog osoblja zaražen i u ovom talasu spremni su kažu za jesen kada očekuju ponovni skok broja zaraženih. Lekari podesećaju da nema opuštanja posebno za hronične bolesnike i one nešto starije, koji umeju olako da shvate simptome i dovedu do komplikacija.

Tv Banat

Na teritoriji garada Vršca do sada je dato 52 612 vakcina protiv Covida 19 a gradjani se u ovom periodu uglavno javljaju za primanje treće i četvrte, odnosno buster doze.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve