20. April 2024.

14:21 ČETVRTAK, 11. 08. 2022. - 14:21 Autor: Marija Trišić Knežević

Ovog vikenda Rock Village 2022

Posle dve godine pauze usled korona virusa, u Banatskom Sokolcu, će se ovog vikenda ponovo održati festival Rock Village.

podeli

Posle dve godine pauze usled korona virusa, u Banatskom Sokolcu, će se ovog vikenda ponovo održati festival Rock Village. Ove godine mirno selo u opštini Plandište, ugostiće popularne domaće i regionalne muzičke umetnike, bendove i neke tribjut grupe. Prema rečima organizatora, i ovoga puta biće i velikih iznenađenja.

Tv Banat

12. avgusta, program će biti u znaku elektro pop rok benda “Buč Kesidi”, a prvi dan “Rock Village” festivala će obeležiti i novosadski alternativni sastav “Obojeni program”, rep hip hop izvođač Ajs Nigrutin, grupe “Stvor”, i “Shark, Snakes and Planes”, a svi koji nisu uspeli da se organizuju za koncert Arctic Monkeys u regionu, tu je tribjut bend “Stereo Deficit”.
Druge večeri, 13. avgusta, nastupiće legendarna “YU Grupa”, zatim “Van Gogh”, stiže i regionalni rok bend “Majke” iz Hrvatske, čiji je frontmen Goran Bare, alternativni sastavi “Brat” i “Brigand”, hevi metal bend “Trigger”, kao i “Township Rebellion” (Rage Against the Machine tribute bend).
Svoju popularnost Rock Village je izgradio bogatom muzičkom ponudom, gostoprimstvom, umetničkom slobodom, a ono što ga čini jedinstvenim u Srbiji jeste pre svega činjenica da je svake godine, bez izuzetka, ulaz tokom oba dana trajanja festivala besplatan, kao i festivalski kamp. Redovne posetioce svake godine čine i velike grupe bajkera iz različitih delova sveta, a veliki broj posetilaca i ove godine može da, uz dobar provod, očekuje i već dokazano gostoprimstvo meštana Sokolca.

Tv Banat

“Rock Village” je Banatski Sokolac, šarmantno južnobanatsko selo koje broji tek nešto više od 300 stanovnika, jasno pozicionirao kao važnu tačku na mapi kulturne baštine, budući da je upravo tu, u festivalskom prostoru, u dvorištu osnovne škole „Jovan Sterija Popović“ podignuta prva statueta Boba Marlija u Evropi.

Tv Banat

Koliko je ovo mesto nezaobilazno za sve reggae hodočasnike govori i činjenica da su ga nedavno posetili i The Wailers – Marley-jev prateći bend.

Pogledjte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve