14. Jun 2024.

13:48 PONEDELJAK, 8. 08. 2022. - 13:48 Autor: Ana Marić

POŽAR NA VRŠAČKOM BREGU

Požar, koji je izbio na vršačkom bregu u subotu u popodnevnim satima, a koji su gasili pripadnici Vatrogasne brigade iz Vršca, Pančeva, Bele Crkve i Plandišta, zajedno sa pripadnicima MUPa i Javno komunalnim preduzećem „Drugi oktobar“ , saniran je nakon više od deset sati i stavljem pod kontrolu.

podeli

Požar, koji je zahvatio 4 hektara šume , je najpre izbio na  severnoj strani brega a zatim se širio u više pravaca zbog vetra koji je neprestano duvao i širio vatru. Najteža situacija je bila oko vršačke kule dva sata nakon ponoći, i na još nekoliko lokacija u blizini vikend naselja te su se vatrogasci do pred zoru borili sa vatrenom stihijom kako bi zaustavili požar i sprečili dalje širenje.

Tv Banat


U gašenju požara pomogli su im pripadnici MUPa i radnici Komunalnog preduzeća koji su sekli rastinje i raščišćavali  teren, koji je zbog svoje konfiguracije jako nepristupačan te se vatri moglo prići samo sa naprtnjačama bez vozila. Komunalno preduzeće „Drugi oktobar“ stavilo je svu svoju mehanizaciju na raspolaganje, posebno cisterne sa vodom koje su bile neophodne.
Pripadnici vatrogasne jedinice rukovodili su akcijom i brzim delovanjem uspeli da saniraju požar koji je nepredvidivo, usled vetra, izbijao u isto vreme na više različitih lokacija.Širenju požara doprinele su i visoke temperature i suvo rastinje na bregu.

Tv Banat

U jutarnjim satima požar je saniran a ekipe su dežurale na više lokacija kako ne bi došlo do ponovnog izbijanja požara. Mesto požara i angažovane službe obišao je juče i Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Tv Banat

Iako su se gradjani javljali da pomognu u gašenju požara Ministar Vulin naglašava da se gradjani angažuju samo u vanrednim situacijama i to pod nadzorom nadležnih:
Još jednom je upućan apel svima da vode računa kada se nadju na otvorenom da ne bacaju opuške od cigareta, pale vatru i suvo rastinje, jer je jasno da je požar izazvao ljudski faktor.

Pogledjte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve