01. Oktobar 2023.

11:26 PONEDELJAK, 8. 08. 2022. - 11:26 Autor: Ana Marić

INVALIDI RADA IZ PLANDIŠTA PROSLAVILI SLAVU

Članovi Udruženja penzionera invalida rada iz Plandišta proslavili su svoju slavu Ognjenu Mariju zajedno sa gostima iz čitave Vojvodinie i Srbije, ali i sa prijateljima iz Rumunije sa kojima već tradicionalno saradjuju i druže se.

podeli

Druženja, izleti i posete samo su deo aktivnosti kojima se penzioneri, invalidi rada bave tokom godine, no njihove aktivnosti su uglavnom humanitarnog karaktera te su tako prvi kada treba nekome pružiti pomoć ili obradovati tokom praznika.
    Biti aktivan član zajednice za njih je kažu od presudne važnosti kako bi održali zdrav i vedar duh.U saradnji sa univerzitetskim stručnjacima iz Beograda, Centrom za socijalni rad iz Plandišta, zajedno sa geronto domaćicama učestvovali su u stručnom programu.

Tv Banat

Organizacija invalida rada Srbije član je Medjunarodne organizacije ustanovljene 1976.godine.    

Tv Banat
    

Gosti iz Rumunije, mesta Deta nadomak granice od 2012.godine su bratsko Udruženje sa organizacijom iz Plandišta.

„Naše Udruženje penzionera iz Dete osnovano je 2011.godine i od tada tesno saradjujemo sa prijateljima iz Plandišta. Ove godine slavimo deset godina saradnje i kao i svake godine obeležićemo to godišnjim balom koji priredjujemo. Naše udruženje se finansira iz članarina i ta sredstva su usmerena na organizovanje raznih akcija, ekskurzija, učestvovanja u raznim programima.“

Tv Banat

 Međusobna saradnja i pomoć oplemeni godine trećeg doba. Čini dane sadržajnijim a iako u penziji i dalje se osećaju korisnim članovima zajednice, tvrde domaćini.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve