20. Maj 2024.

14:59 UTORAK, 5. 07. 2022. - 14:59 Autor: Marija Trišić Knežević

Prijem za đake generacije i vukovce u Plandištu

I ove godine, Opština Plandište nagradila je učenike koji su tokom osmogodišnjeg školovanja ostvarili najbolji uspeh. Predsednik opštine ugostio je 12-oro đaka koji su svaki razred osnovne škole završili sa svim peticama, a uz njiih tu su bili i ponosni roditelji, nastavnici i direktori škola. Uz Vukove diplome, svi učenici dobili su i knjigu – Izabrana dela Prote Mateje Nenadovića i novčanu nagradu u iznosu od 20 hiljada dinara.

podeli

Predsednik ih je prvo uručio đacima generacije: Aleksandru Nedimoviću Klipi iz OŠ Dositej Obradović Plandište, Sari Dević iz OŠ Jovan Sterija Popović iz Velike Grede i Luki Teči, iz OŠ Jovan Jovanović Zmaj iz Hajdučice.Nekima je to, kako se čulo, i porodično, jer je recimo Aleksandar četvrti đak generacije u svojoj kući.

Tv Banat

Novčani fond za nagradu od prošle godine iznosi 20 hiljada dinara za svakog đaka, koji će ovaj novac pamtiti kao prvi zaslužen sopstvenim znanjem o trudom, ali podrška lokalne samouprave tu ne završava. Osim za osnovce, opština sada u potpunosti finansira troškove prevoza od Plandišta do mesta školovanja i za sve srednjoškolce.

Tv Banat

Svi ovi đaci uspešni su i na drugim poljima, u umetnosti, plesu, sportu, i kao takvi pravi su ambasadori Opštine Plandište, zbog čega se, kako je najavljeno, razmišlja i o drugim vidovima pomoći i podrške od strane lokalne samouprave.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve