01. Mart 2024.

15:39 PONEDELJAK, 4. 07. 2022. - 15:39 Autor: Marija Trišić Knežević

Crveni krst dobio novo vozilo za potrebe narodne kuhinje

"Daj drugom i pomozi od srca, i dobro će ti se vratiti“, kaže stara narodna izreka. A da se krug dobročinstva i humanosti tako širi, potvrđuje i poslednja donacija Crvenom krstu Vršac, organizaciji koja na više načina pomaže najugroženijima, ali je nekad i njoj neophodna pomoć. Svoju ulogu u toj situaciji prepoznali su donatori iz Švedske, koji već neko vreme sarađuju sa vršačkim Crvenim krstom, i koji su za potrebe narodne kuhinje u Vršcu obezbedili novo dostavno vozilo.

podeli

Gospodin Pitik i njegova porodica, sa organizacijama iz Švedske, već duži niz godina pomažu Vršcu i okolnim mestima, jer ih, iako žive u inostranstvu, srce i lepe uspomene i dalje vežu za rodni kraj.

Tv Banat

Program narodne kuhinje, koji trenutno ima 720 korisnika, odvija se tokom čitave godine, u gradu i 12 naseljenih mesta. Novo vozilo znatno će olakšati prevoz i transport obroka, s obzirom na činjenicu da, dok se, s jedne strane, broj korisnika u samom gradu smanjuje, potrebe u selima na teritoriji Grada Vršca, nažalost, rastu.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve