01. Mart 2024.

15:33 PONEDELJAK, 4. 07. 2022. - 15:33 Autor: Marija Trišić Knežević

Održan 28. Okrugli sto o darovitima

U Vršcu je održan 28. okrugli sto o darovitima. Međunarodna naučna konferencija sa učesnicima iz desetak zemalja sveta, ove godine je za temu imala „Afektivne dimenzije ličnosti i ostvarenje darovitosti“, a posebna pažnja posvećena je, kroz uvodne impulse, uticaju obrazovne sredine, emocionalne inteligencije, i kreativnosti.

podeli

Kako je istaknuto na skupu, podrška darovitima je uvek postojala, od strane nastavnika i profesora koji kvalitetno rade i uspevaju da nađu i vremena i načina da animiraju sve učenike. Sada je i njima potrebna dodatna podrška:

Tv Banat

Problem darovitosti, odnosno problematika vaspitno-obrazovnog rada sa darovitima, godinama privlači pažnju velikog broja istraživača mnogih zemalja. Na do sada održanim okruglim stolovima u Vršcu bilo je više od 1000 učesnika iz 15ak država sveta, i objavljeno je više od 850 radova citiranih u najrelevantnijim naučnim časopisima.

Pogledajte video:

Tv Banat
Organizatori skupa ove godine su, uz vršačku Visoku školu strukovnih studija „Mihailo Palov“, bili i Univerzitet „Aurel Vlajku” iz Arada u Rumuniji, Pedagoški fakultet iz Maribora u Sloveniji, Međunarodni centar za inovacije u obrazovanju iz Ulma u Nemačkoj, i Pedagoški fakultet Univerziteta „Sv. Kliment Ohridski” iz Bitole u Makedoniji, a učestvovali su istraživači i naučnici i iz Australije, Rusije, Engleske, Portugala, i Austrije.

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve