14. Jun 2024.

15:09 PONEDELJAK, 4. 07. 2022. - 15:09 Autor: Ana Marić

“VINOFEST” SAJAM VINA ODRŽAN NA GRADSKOM TRGU

„Vinofest“, manifestacija na kojoj je oko 50 izlagača, iz zemlje i inostranstva, promovisalo preko 300 vrsti vina, održana je proteklog vikenda na gradskom trgu.

podeli

Na ovom već tradicionalnom sajmu vina posetioci su imali priliku da probaju mlada vina, i uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu. Uz zvuke tambure ljubitelje vina pozdravio je najpre Vinko Lozić koji je svima poželeo dobrodošlicu i dobro druženje a zatim je gradonačelnica Vršca Dragana mitrović i zvanično otvorila „Vinofest“.

Tv Banat
Vinofest , kao i ostale manifestacije koje se organizuju tokom godine, prilika su da se proizvodjači okupe i druže ali i najbolji način da se razvije vinski turizam kao jedna od najmladjih ali sve popularnijih grana turizma.
Tv Banat
U nedelji koja je prethodila „Vinofestu“ proizvodjači vina slali su svoje uzorke koje je pregledala stručna komisija. Na večeri otvaranja dodeljene su plakete i priznanja najuspešnijim vinarima.
Tv Banat

 Pobednik sajma i dobitnik velike zlatne medalje je belo vino podruma Cramele Recas iz Rumunije .Vrščani i njihovi gosti uživali su dvodnevnom druženju na gradskom trgu uz najbolje muzičke sastave i tamburaške orkestre.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve