01. Mart 2024.

11:44 ČETVRTAK, 30. 06. 2022. - 11:44 Autor: Danijela Korać

Talenti u Gradskom muzeju Vršac

U Gradskom muzeju Vršac predstavljeni su istraživački radovi učenika OŠ "Jovan Sterija Popović" iz Vršca, polaznika Regionalnog centra za talente. Ovi talentovani mladi ljudi plasirali su se među najuspešnije u Srbiji u oblasti srpski jezik i književnost, a mentor im je bila profesorka srpskog jezika i književnosti Gordana Kovačević.

podeli

Kako je objasnila profesorka, za njihove uspehe je velikim delom zaslužan i kvalitet rada u školi, a postignuti rezultati još su značajniji ako se uzme u obzir da se, uz rešavanje testa kao i na drugim takmičenjima, samostalno pišu i brane istraživački radovi. Prisutni su imali čast da upoznaju Jovanu Mirkov, Janu Kesić, Davida Ivkovića i Jagodu Jovanović, i Vuka Stanojevića koji je ostvario najbolji rezultat.

Tv Banat

U ovoj školskoj godini Vršac je na takmičenjima na svim nivoima imao zaista veliki broj predstavnika, a na republičkim smotrama znanja učestvovalo je čak 28-oro mladih Vrščana. Time su na najlepši način predstavljali sebe, svoje škole ali i svoj grad, a ovakvi skupovi jedan su od načina da im se ukaže zahvalnost i poštovanje za iskazano znanje i talenat.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve