20. Maj 2024.

18:21 SREDA, 27. 04. 2022. - 18:21 Autor: Marija Trišić

Otvoren pogon kompanije “Profimont” u Vršcu

U prisustvu brojnih vršačkih privrednika, preduzetnika, predstavnika lokalne samouprave i partnera na projektu, u Vršcu je svečano otvoren novoizgrađeni pogon kompanije "Profimont". Reč je o investiciji vrednoj 50 miliona dinara koja je realizovana uz pomoć granta Vlade Republike Mađarske kroz program fondacije "Prosperitati" iz Subotice.

podeli

Kompanija "Profimont" je porodična firma iz Vršca, koja posluje već 30 godina i bavi se proizvodnjom čeličnih konstrukcija, ograda i ostalih proizvoda od gvožđa.


"Mnogo više od ovog objekta su pozitivna iskustva naših partnera, pretočena u dugogodišnja iskustva. Bez obzira što je danas metal, roba sa kojom je jako teško raditi, mi ovu čvrstu sirovinu pretvaramo u najbolja dizajnerska i tehnička rešenja prema zahtevima i potrebama naših klijenata.", poručio je Igor Gothenc, vlasnik ove porodične kompanije.

Tv Banat

Na svečanosti otvaranja ovog pogona prisustvovali su i partneri iz fondacije "Prosperitati" koja rukovodi grantovima Vlade Republike Mađarske u AP Vojvodini.


"Drago nam je što je naša fondacija i na teritoriji Južnog Banata uspela da, da podstrek razvoju preduzeća koje nastoji da intenzivira i ojača privredni razvoj ovog regiona. Fondacija "Prosperitati" prati projekte koji se baziraju na strateškim ciljevima Srbije, a u skladu sa regionalnom politikom razvoja Evropske Unije", izjavio je u svom obraćanju prof. Dr Imre Nađ, predsednik fondacije "Prosperitati".

Tv Banat

Gradonačelnica Vršca pozdravila je hrabrost privatnih preduzetnika da prošire svoj posao u ovom gradu i izrazila zadovoljstvo što je lokalni razvoj prepoznat od strane inostranih partnera koji su spremni da ulože značajna sredstva u dalji napredak ovakvog vida poslovanja.


"Lokalna samouprava odlučno stoji iza svih investicija u našem gradu, a i u budućnosti ćemo još jače podržati svakog ko bude želeo da investira u Vršcu i doprinese otvaranju novih radnih mesta za naše sugrađane. Neka ova investicija bude primer i ostalim preduzetnicima, da ostanu u svom gradu i neguju porodičnu tradiciju" istakla je gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

Tv Banat

Pogon kompanije i zvanično je otvoren svečanim presecanjem vrpce.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve