29. Septembar 2023.

15:09 SREDA, 27. 04. 2022. - 15:09 Autor: Marija Trišić Knežević

Zelenilo se sprema za prolećnu sadnju

Bliži se vreme prolećne sadnje, uređenja javnih površina i okoline grada. Vršac i Javno-komunalno preduzeće “Drugi oktobar” pokrenuli su nov rasadnik ukrasnog žbunja i drveća, koje će se koristiti za buduće projekte pošumljavanja vetrozaštitnih pojaseva. Za sad su od vrsta tu breza, platan, lipa i poljski brest. U plastenicima i staklenicima spremne su cvetne sadnice.

podeli

Za ovu godinu pripremljeno je 38.000 sadnica jednogodišnjeg i višegodišnjeg cveća, koje će krasiti  cvetnjake  u užem centru grada, Gradskom parku i stubove javne rasvete.

"I ovog proleća ćemo posaditi 500m2 cvetnjaka, sa 500 saksija ukrasiti stubove javne rasvete, a naše cvetne skulpture biće obnovljene novim sadnim materijalom. Od vrsta, kao I svake godine, tu su begonije, kadife, lepi jova, naše petunije, a pošto smo proširili proizvodne kapacitete, novitet su višegodišnje cvetnice perene, ukrasne trave i razno dekorativno zelenilo“, objašnjava rukovodilac službe Zelenila, Dragana Šipoš.

Tv Banat

Sve te sadnice od ove godine dostupne su i građanima, koji radnim danima od 7 do 15h mogu doći do plastenika u parku, i nabaviti sadni materijal za svoje domove, balkone i dvorišta:

Tv Banat

 

„Prethodnih godina smo proizvodili sadni materijal samo za potrebe uređenja javnih površina, a sada imamo proizvodnju i prodaju za treća lica, građane i pravna lica. Svako ko dođe može pored sadnog materijala da dobije I savete za održavanje. Tržište diktira cene,a p su I naše tu negde, ali mogu da naglasim da će ovde dobiti sadnice visokog kvaliteta, jer je kompletan repromaterijal iz uvoza - selektovana semena i mlade biljke iz Holandije“, ističe Dragana Šipoš.

Tv Banat

Prolećna sadnja počinje sredinom maja, a do tada će gradske cvetnjake krasiti jesenji zasadi viola.

Pogledjte video:

podeli

Slične vesti

Naš gost

Emisije

Pogledaj sve