01. Oktobar 2023.

15:30 PETAK, 25. 06. 2021. - 15:30 Autor: Ana Marić

ODRŽANA DESETA SEDNICA SKUPŠTINE GRADA VRŠCA

Deseta sednica Skupštine Grada Vršca održana je danas u svečanoj Sali Gradske kuće.

podeli

Nakon usvajanja Zapisnika sa prethodne sednice na Dnevnom redu današnje desete sednice našlo se sedam tačaka koju je razmatralo 35 odbornika od 45 koliko broji saziv. Prva tačka odnosila se na donošenje Odluke o završnom računu budžeta Grada Vršca za 2020.godinu, obrazloženje je dala Vanja Radeka ispred Odeljenja za budžet i finansije, stavljajući akcenat na uspešnu realizaciju planirane potrošnje i uloženih sredstava.

Tv Banat
 

Grad Vršac nema dodatnih kreditnih zaduženja a dosadašnja dugovanja po osnovu kredita su višestruko umanjena.Sufinansiranje po osnovu programa i konkursa kao i sredstva dobijena iz Pokrajine i Republike značajno su veća u odnosu na protekle godine.

Tv Banat
 

Nakon prve tačke odbornici su razmatrali i usvojili Odluku o pravima i uslugama u socijalnoj zaštiti Grada Vršca, zatim Odluku o odredjivanju punomoćnika u Skupštini akcionara Centra Milenijum , rešenja o imenovanju direktora Medjunarodnog festivala „Vršačka pozorišna jesen“ i predsednika i članova Festivalskog odbora. Odbornici su jednoglasno usvojili i dodatne tri tačke Dnevnog reda koje su se uglavnom odnosile na otuđenje nepokretnosti.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve