01. Oktobar 2023.

14:33 PETAK, 14. 08. 2020. - 14:33 Autor: Danijela Korać

POLJOPRIVREDNA ŠKOLA U VRŠCU UNAPREĐUJE PRAKTIČNU NASTAVU

Poljoprivredna škola "Vršac" već 100 godina obrazuje i vaspitava mlade generacije za uspešno obavljanje poslova u struci.Škola obrazuje učenike u dva područja rada, i to: poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane i trgovina, ugostiteljstvo i turizam.

podeli

Škola na svojoj ekonomiji poseduje preko 100ha obradivog zemljišta voćnjak i vinograd čija je namena realizacija praktične nastave iz ove oblasti gde učenici stiču veštine o obavljanju agro-tehničkih mera u voćarstvu i vinogradarstvu. Škola raspolaže i veoma zadovoljavajućom mahanizacjiom, a prema rečima direktora Srđana Kliske sa nabavkom opreme nastaviće se i u predstojećoj školskoj godini čime će se značajno  unaprediti  praktična nastava.

Tv Banat
 

U krugu škole se nalaze i plastenici u kojima se obavlja praktična nastava iz povrtarstva i cvećarastva. Na otvorenom prostoru pored školske zgrade gaje se ratarske kulture i lekovito bilje u čiji su proces proizvodnje  uključeni i učenici. Svoje prozivode učenici  izlažu i u prostoru pijace, koja zbog korona virusa ove godine  nije radila.

Tv Banat

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve