29. Septembar 2023.

11:56 SREDA, 4. 03. 2020. - 11:56 Autor: Marija Trišić

LOKALNI IZBORI 26.APRILA

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je danas izbore za odbornike skupština gradova i opština u Republici Srbiji.

podeli

Tv Banat - Maja Gojković,predsednica Skupštine Srbije

„Poštovani građani Srbije, raspisala sam izbore za odbornike skupština gradova i skupština opština u Republici Srbiji za 26.april ove godine. Ova odluka se ne odnosi na skupštine gradova Zaječar, Bor i Beograd, i skupštine opština Kosjerić, Lučani, Aranđelovac, Negotin, Mjadanpek, Mionica, Preševo, Medveđa, Kula, Doljevac, Kladovo i Smederevska Palanka u kojima su održani vanredni izbori u periodu od 2017. do 2019. godine“, saopštila je predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.

Rokovi za sprovođenje izbornih radnji počinju da teku od dana stupanja na snagu ove potpisane odluke, a izbore za odbornike skupština gradova i opština sprovodiće organi za sprovođenje izbora, na osnovu odredaba Zakona o lokalnim izborima, dodala je Gojkovićeva, uz napomenu da odluka o raspisivanju izbora stupa na snagu po objavljivanju u Službenom glasniku Republike Srbije.

„Pozivam vas da iskoristite svoje građansko pravo i izađete na redovne izbore 26.aprila, gde ćete imati priliku da, svojim glasom, u demokratskom izbornom procesu, odlučite o budućnosti vaših lokalnih samouprava i njihovom daljem razvoju. Pozivam vasd da pažljivo pratite programe svih kandidata i izaberete svojim glasom one koji će odgovornom i ozbiljnom politikom moći da unaprede život vaših porodica u gradovima i opštinama u kojima živite", rekla je Gojkovićeva, nakon što je raspisala izbore.

Predsednica Narodne skupštine Srbije pozvala je i sve kandidate na predstojećim izborima, da se za podršku građana nadmeću svojim programima, vizijama razvoja svojih loklanih sredina i samouprava, i da se, pre svega, u kampanji uzdrže od govora mržnje.

"Sve učesnike izbora još jednom pozivam da se bore za naklonost birača, odnosno građana, svojom odgovornošću, radom i fer kampanjom. Pozivam sve da poštujemo demokratski iskazanu volju građana Srbije, koja će biti iskazana na iuzborima 26.aprila", poručila je Gojkovićeva. 

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Naš gost

Emisije

Pogledaj sve