27. Septembar 2023.

15:04 ČETVRTAK, 27. 02. 2020. - 15:04 Autor: Ana Marić

KAKO SE IZBORITI SA VIRUSIMA

O gripu se mnogo govori ovih dana,posebno kada je u pitanju Korona virus ,kako se zaštiti ,kako sačuvati sebe i sve oko nas od virusa i bakterija ,govori dr Ivana Kanački ,specijalista infektivnih bolesti. Više o ovoj temi možete pogledati i večeras u 20h i 30min u emisiji „Naš gost“.

podeli

Epidemija virusa gripa ,čiji udarni talas je zabeležen januara meseca, nije iznenadio ove godine s obzirom na blagu zimu koja je prošla skoro pa bez temperatura ispod nule ,što stvara idealne uslove za razvoj virusa i bakterija.

Virusi,koji napadaju respiratorni sistem izazivaju blage do pojačane tegobe ,gušobolju, temperaturu, kijavicu i kašalj.Komplikacije se javljaju ali kod odredjene grupe bolesnika.

Odmor je kažu najbolji lek,pored naravno propisane terapije koju odredjuje lekar ,a tz.“grip na nogama“ može ostaviti dugotrajnije posledice.O imunitetu se puno govori te su tako puni rafovi suplemenata za imunitet i jačanje organizma no prave stvari su svuda oko nas ,kao što je beli luk,i svo voće i povrće ,ali i okuženje.

Baveći se aktuelnom situacijom u svetu,ali i u okruženju ,zaštita od aktuelnog Korona virusa,za koji lekari objašnjavaju da postoji kao izolovan virus i da je svako od nas kroz prehladu preležao, a sada se samo javio izolovan soj, je vrlo jednostavna i svodi se na pojačan oprez.

Lična higijena,izbegavanje većih skupova i zatvorenog prostora, ali i kultura ponašanja kada smo i sami bolesni da sačuvamo druge od nas osnovno je pravilo zaštite.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Naš gost

Emisije

Pogledaj sve