27. Septembar 2023.

15:58 SREDA, 26. 02. 2020. - 15:58 Autor: Marija Trišić

VUČIĆ: U SRBIJI NEMA KORONAVIRUSA

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i  premijerka Ana Brnabić sastali su se danas sa predstavnicima svih zdravstvenih  i drugih institucija koje učestvuju u borbi protiv korona virusa. Predsednik je posle sastanka rekao da su pripremljene kompletne mere svih nadležnih organa za slučaj pojave virusa, kao i da će biti povećan broj sanitetskih vozila na svim graničnim prelazima.

podeli

Od četvrtka 27.februara, Ministarstvo zdravlja će dva puta dnevno – u 8 i u 18h – obaveštavati javnost o svim promenama i novim informacijama vezanim za Koronavirus, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, nakon sastanka sa predstavnicima nadležnih zdravstvenih i drugih službi i institucija.

„Informacija broj jedan: nema zaraženih korona virusom u Srbiji. Izloženi smo kampanji laži i neistina o tome kako je na Infektivnoj klinici umrlo dvoje, kako ljudi idu u skafanderima“ - rekao je Vučić i dodao da nemamo smrtnih slučajeva kao ni onih koji su pozitivni na korona virus. „Ima razloga za oprez, ali ne za i veliku brigu, a sve mere su preduzete. I redovno perite ruke", poručio je Vučić.

Predsednik Srbije poručio je da su na sastanku dogovorene kompletne mere prevencije i hitne reakcije u slučaju pojave Koronavirusa u našoj zemlji.

Predvideli smo sve do najsitnih organa - istakao je Vućić. Sanitetsko osoblje je na graničnim prelazima i aerodromima, i pojačaćemo to prema Bugarskoj i Severnoj Makedoniji; uredili smo sve objekte i sobe za potencijalne bolesnike, i napravili sve što je potrebno da ih izlečimo“, rekao je Vučić, i dodao da će dve kompanije ubrzati proizvodnju opreme. „Nikakvih problema nećemo imati, sem problema koje imamo sa namernim izazovanjem panike, koja je nepotrebna“, zaključio je predsednik.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Naš gost

Emisije

Pogledaj sve