27. Septembar 2023.

15:51 SREDA, 26. 02. 2020. - 15:51 Autor: Ana Marić

PRIPREMA PLOLEĆNIH SADNICA

Rano proleće je pravo vreme za pripremne radove u bašti I rasadnicima.Služba Zelenila Komunalnog preduzeća uveliko radi na pripremi rasada za prolećnu sadnju.

podeli

Otpočele su pripreme prolećnog rasada letnjeg cveća koje će biti zasadjeno na gradskim trgovima I žardinjerama u gradu.Biće zasadjeno ukupno oko 40.000 sadnica cveća .U toku su I pripreme mehanizacije za redovnu akciju April mesec čistoće kao I uredjenje Gradskog parka.

Zima je bila neobično topla sa temperaturama iznad proseka te smo se sa pravom pitali da li je to uticalo na vegetaciju.

Prošlog leta gradski trgovi bili su okićeni cvećem, svi su pa I stari vrščani zaključili da nikad bogatije I šarenije nije bilo.

Prolećno cveće je veoma važno za lep izgled dvorišnih leja.Početak proleća trebalo bi iskoristiti za ulepšavanje vrtova, terasa, sadnju I sejanje baštenskog cveća,za nabavljanje baštenskog I dvorišnog zelenila I cvetnica.No,po rečima stručnjaka ne treba žuriti.

U rano proleće treba saditi lukovice: kale, kane, gladiole, ljiljane, dalije, begonije, frezije, amarilis i druge. Najbolji meseci za sadnju su kraj februara ili mart, a najkasniji trenutak kada treba da se spuste u zemlju je maj.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Naš gost

Emisije

Pogledaj sve