18. Jul 2024.

Projekat „Učenici – bezbedni učesnici u saobraćaju“

Savet za bezbednost saobraćaja Grada Vršca i Osnovna škola „Jovan Sterija Popović“, uz veliku podršku saobraćajne policije PS Vršac, realizovali su aktivnosti iz projekta „Učenici – bezbedni učesnici u saobraćaju“.Projekat je realizovan, na Svetski dan pešaka,a u okviru Dečje nedelje

UTORAK, 10. 10. 2023 - 14:50Vesti
ČETVRTAK, 5. 10. 2023 - 18:44Banat

HEMOFARM ŠTADA PREDSTAVILA MODULARNU PLATFORMU

Kompanija Hemofarm,predstavlja svoju jedinstvenu STADA EXPO modularnu izložbenu platformu, neodvojivu celinu održivog razvoja koja svim posetiocima pruža nesvakidašnje iskustvo.STADA EXPO kroz održivu prizmu prikazuje proizvodne procese u farmaceutskoj industriji, i na edukativan i zanimljiv način spaja nauku, tehnologiju i,pre svega, ljude koji stoje iza celog procesa. Ove i slične ilustracije koje jasno prikazuju benefite održivog razvoja mogu se videte na modularnoj izložbi koja nakon premijere u Vršcu kreće put ostalih evropskih zemalja da bi se naredne godine ponovo vratila u Srbiju i bila dostupna široj javnosti.

SREDA, 4. 10. 2023 - 16:13Banat

„Moja igračka na bolest tačka“ humanitarni vašar u OŠ „Mladost“

Moja igračka na bolest tačka“ naziv je humanitarnog vašara organizovanog i ove godine u OŠ „Mladost“ sa učenicima od prvog do četvrtog razreda. Svoje omiljene slatkiše, igračke, ukrase i svežu limunadu kao i bezbroj sitnica koje nešto znače izneli su na tezge želeći da prikupe što više novca za malog Vuka Spremo kome je potrebna pomoć. Akciji se možete pridružiti i vi, jer ono što se nama čini malo za nekog je puno.

UTORAK, 3. 10. 2023 - 16:26Banat

Dečija nedlja obeležena OŠ "Jovan Sterija Popović"

Dečija nedlja koja se obeležava u svim srednjim i osnovnim školama širom Srbije pod sloganom „Veliko srce dece Srbije„, je manifestacija koja je posvećena unapređivanju podsticajnog, zdravog i bezbednog okruženja u kom deca mogu da razvijaju svoje epotencijale. U obeležavanje dečije nedelje aktvno su uključene i sve škole sa teritroije garda Vršca, a jedna od mnbogobrojnih aktvinsti organizovana je u OŠ Jovan Sterija Popović pod nazivom „Mi, a ne samo ja”

UTORAK, 3. 10. 2023 - 15:50Banat

MESEC STARIH U GERONTOLOŠKOM CENTRU

Program obeležavanja meseca starih počeo je svečano u Gerontološkom centru u Vršcu. Korisnici centra, koji svakodnevno kroz sekcije koje su organizovane u ovoj ustanovi, imaju mogućnost da neguju svoje talente sada su gostima i posetiocima pokazali svoje umeće. Ovaj susret bio je više no značajan za njih s obzirom na dug period izolacije tokom korone.

UTORAK, 3. 10. 2023 - 13:02Banat

Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini

Četrnaesti Sajam stvaralaštva seoskih žena u Vojvodini održan je na izletištu Devojački bunar kod Alibunara.Tom prilikom, okupilo se oko 170 udruženja žena iz cele Vojvodine. Ovogodišnji sajam posetili su i Verica Lazić, savetnica predsednika Republike Srbije i Miloš Vučević, potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane.

UTORAK, 3. 10. 2023 - 11:34Banat

Dan oslobođenja Grada Vršca

2. oktobra 1944. godine grad Vršac oslobođen je od fašističke okupacije. U ranim jutarnjim satima, jedinice 59. i 86. gardijske divizije i 10. gardijskog puka pešadijskog korpusa Sovjetske armije počele su oslobađanje Vršca i okolnih mesta od fašista. Njima su se pridružili i brojni građani. Borbe su trajale do 17 časova, kada su se fašisti predali.

PETAK, 15. 9. 2023 - 15:45Banat

Izložba „Grožđe, voće i vino“

U holu Gradske kuĆe u okviru tradicionlne manifestacije Grožđebal otvorena je izložba „Grožđe, voće i vino“.65-to izdanje Grožđebala, ovom izložbom, oslanjajući se na temu i tradiciju ,predstavlja u najboljem svetlu brend grada. Na izložbi su izložene sve vrste vina vinaraija sa teritroije Grada Vršca kao i grožđe iz vršačkog vinogorja.

Emisije

Pogledaj sve