01. Mart 2024.

15:50 UTORAK, 26. 04. 2022. - 15:50 Autor: Marija Trišić Knežević

Vršac dobio seniorskog prvaka Srbije u planinskom trčanju

Vršac je dobio seniorskog prvaka Srbije u planinskom trčanju. Miloš Dragović iz VAK 1926 osvojio je zlatnu medalju u trci na 10.000m i tako doneo klub, i gradu prvo državno zlato u jednoj atletskoj disciplini od kako postoji atletika u Vršcu! Dobre rezultate postigli su i drugi članovi kluba.

podeli

U Vršcu je u subotu 23. aprila održano 13. Prvenstvo Srbije u planinskom trčanju. Pod pokroviteljstvom Srpskog atletskog saveza, uz podršku grada, po drugi put je tehnički organizator prvenstva bio Vršački atletski klub 1926 (VAK 1926). Staza na Vršačkom bregu, specijalno pripremljena za realizaciju prvenstva, kružna u dužini 2 km uzbrdo-nizbrdo, sa visinskom razlikom po krugu +83 m/ – 83 m, miks makadama, zemlje i asfalta, bila je pravi izazov, ali i užitak za trkače. Takmičenje je otvorila trka atletskih škola, usledili su veterani i rekreativci na 2000 metara, a zatim i oficijelni deo prvenstva za starije pioniri/ke, mlađe juniore/ke, starije juniore/ke, seniore/ke.

“Juče je bilo dosta vetrovito, i bilo je jako teško sve ovo pripremiti, međutim uspeli smo da lepo sačekamo sve takmičare iz cele Srbije. Koliko imam informaciju, pristigli su takmičari iz 19 klubova iz 19 gradova i opština”, kaže predsednik VAK 1926 Nenad Habibović.

Tv Banat

Prvi put je ovakvo takmičenje u Vršcu realizovano u oktobru 2020. godine, a Vršačke planine su već duže vreme atraktivne za takmičenja u raznim sportskim disciplinama. Organizacija ovog prvenstva je od Srpskog atletskog saveza dobila najvišu ocenu.

“Vršac je stvarno grad sa potencijalom da organizuje još veća takmičenja, i nadam se da ćemo zajedničkim snagama sa gradom i lokalnim klubom uspeti da napravimo Prvenstvo Balkana, a ako sve bude kako treba, u perspektivi i Prvenstvo Evrope, i to bi bila kruna ove naše cele priče. Mislim da bi Grad Vršac mogao da se prezentuje u evropskim okvirima na najbolji mogući način”, smatra koordinator Srpskog atletskog saveza za takmičenja van stadiona, Goran Čegar.

Tv Banat

Najuspešniji na Prvenstvu, po broju osvojenih medalja, bili su AK iz Čačka i Lazarevca, a odlično su se pokazali i domaćini iz VAK 1926.

Miloš Dragović osvojio je zlatnu medalju i titulu prvaka Srbije u trci na 10.000m i tako doneo klub, i gradu prvo državno zlato u jednoj atletskoj disciplini od kako postoji atletika u Vršcu!

Tv Banat

Odličan rezultat napravio je i Damjan Džamić koji je u trci mlađih juniora na 4.000m osvojio drugo mesto i titulu vice šampiona Srbije; Predsednik kluba Nenad Habibović je zauzeo drugo, a Bojan Kampfer treće mesto u veteranskoj trci i kategoriji M45+, a Mihalj Kardoš se posle diskvalifikacije drugog takmičara okitio srebrnom medaljom u svojoj starosnoj kategoriji. Odlične rezultate imale su i članice VAK-a Danica Milošević Mirosavljev i Slavica Ranković.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve