20. April 2024.

17:59 PONEDELJAK, 18. 04. 2022. - 17:59 Autor: Marija Trišić Knežević

100 kolo Vršačke trkačke lige

U subotu 16.aprila od 9h, održano je jubilarno 100.kolo Vršačke trkačke lige na Gradskom jezeru.

podeli

25.maja 2020. godine održana je prva Vršačka trkačka liga. Od tada, sportisti i rekreativci, svake subote, bez prekida, trče ili šetaju od jednog do 6 krugova oko gradskog jezera. U subotu, 16.aprila 2022. održano je jubilarno 100.kolo. U ženskoj konkurenciji najbrže je svih 6 krugova istrčala Sanela Fetahović iz ARK Fruška Gora, a u muškoj Dalibor Aleksić iz VAK 1926.

„Drago mi je što sam izdvojio vreem da dana budem ovde. Često sam ovde, Vrščanin sam, mnogo je trka iza mene, I želeo sam da uveličam ovaj jubilej, 100.kola Vršačke trkačke lige. Drago mi je što je ovako veliki odziv, i voleo bih da ubuduće bude što više mladih trkača, a ne samo nas veterana“, kaže Aleksić.

Tv Banat

Na Vršačku trkačku ligu se ne dolazi samo zbog rezultata, poručuju učesnici:

„Zašto učestvujem? Zato što je Vršac sportski grad, a nema puno manifestacija koje se ovako redovno održavaju. Tako da – svi koži žele subotom da trče sa nama – dobro nam došli“, poručuje Marija Đan.

Tv Banat

„Naravno, na stoto kolo sam došao, i kad god mogu dođem na jezero. Ovo je odlična prilika za sve Vrščane, ko se sprema za neku trku, bavi se bilo kojim sportom ili je rekreativac, da održava svoju kondiciju, a ako je redovan i da ubrza svoje vreme“, navodi Bojan Kamfer iz VAK 1926.

Tv Banat
 

Osim aktivnih sportista i atletičara, ligi se svake subote priključe i sugrađani.Vršačku trkačku ligu pokrenuo je VAK 1926 kao neku vrstu atletskog treninga, ali je za ove dve godine prerasla u pravu sportsku manifestaciju.

„Stazu smo izmerili za 5km, s tim što svako može da dođe, da trči jedan, dva, tri kruga, nezavisno od ukupne dužine, već koliko može i želi. Vremenom su nam se priključili sugrađani šetnjom oko jezera, tako da je ovo od treninga preraslo u redovno okupljanje Vrščana koji dolaze na rekreaciju“, objašnjava predseednik VAK 1926, Nenad Habibović.

Tv Banat

Najupornijim i najbržim učesnicima lige do sada, uručeni su pehari: najbolje istrčano vreme imali su Sanela Fetahović u 2.kolu i Miloš Dragović u 26.kolu, a najviše km pretrčali su Danica Milošević Mirosavljev u 61 istrčanom kolu i Darko Kojić u 79 kola.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve