29. Septembar 2023.

13:49 ČETVRTAK, 5. 03. 2020. - 13:49 Izvor: TV Banat

PETROVASÂLA: FESTIVALUL MĂRŢIŞORULUI ŞI AL OBICEIURILOR DIN STRĂBUNI

Ș.G. „1 Mai” Petrovasâla a fost gazda unei manifestări frumoase prilejuite de venirea primăverii – Festivalul Mărțișorului și al obiceiurilor din străbuni. Festivalul a fost alcătuit din două segmente. În prima parte a avut loc o expoziție de mărțișoare, iar în partea a doua a festivalului, s-a desfășurat un program cultural-artistic la Căminul Cultural din loc.

podeli

Tv Banat

Mărţişoare au expus elevii din majoritatea şcolilor româneşti: Alibunar, Satu Nou, Ecica, Uzdin, Vârşeţ, Coştei, Voivodinţ, Nicolinţ, Sân-Mihai, Seleuş și Petrovasâla. Printre expozanţi pentru prima dată au fost și reprezentanţi ai Consiliului Naţional al Minorităţii Naţionale Române din Serbia, aceștia inaugurând concursul ,,Mărţişorul - simbolul primăverii". Preşedintele Consiliului Naţional al Minorităţii Naţionale Române din Serbia Daniel Magdu a conferit diplome câştigătorilor la acest concurs. Juriul în componența: Gheorghe Dinu, consulul general al României la Vârşeţ, Valentina Secheșan, președinta Asociației Femeilor „Mâini harnice bănățene” și profesorul Cristian Țințar, au decis să acorde premii pentru creativitate domnișoarelor Monica Miclea din Seleuş și Mirela Cotârlă de la Liceul ,,Borislav Petrov Braca" din Vârşeţ.

Tv Banat

Premii speciale au obținut şcolile generale ,,Frăţie şi Unitate" din Alibunar şi Despărţământul în limba română din Seleuş, ,,Dr Aleksandar Sabovljev" din Ecica, ,,Sf. Gheorghe" din Uzdin, ,,Olga Petrov Radišić" din Vârşeţ, ,,Mladost" din Vârşeţ, ,,Coriolan Doban" din Coştei şi Voivodinț, ,,2 Octombrie" din Nicolinţ, ,,3 Octombrie" din Sân-Mihai, ,,Întâi Mai" din Petrovasâla și ,,Žarko Zrenjanin“ din Satu Nou, precum și un număr însemnat de elevi. Scopul acestei manifestări este păstrarea și promovarea culturii, tradițiilor și a obiceiurilor din străbuni.

podeli

Slične vesti

Emisije

Pogledaj sve