20. April 2024.

13:06 SREDA, 5. 10. 2022. - 13:06 Autor: Marija Trišić Knežević

Najavljen Jazztronic

Jazztronic - festival jazz i blues muzike, ubeležio je Vršac na kulturnoj mapi naše zemlje i regiona, a poznata imena jazz i blues scene celog sveta iz godine u godinu okupljaju sve više posetilaca. Nakon dve godine pauze, festival se ponovo održava, a njegovo 16.izdanje počinje u četvrtak, 6. i trajaće do nedelje 9.oktobra.

podeli

Ovogodišnji 16. internacionalni festival posvećen je sećanju na njegovog idejnog tvorca i osnivača, Momira Momu Cvetkovića, koji je dao nemerljiv doprinos muzici i kulturi Grada Vršca.

Tv Banat

Vršac će ove godine, ugostiti i umetnike iz Austrije, Brazila, Ukrajine i Francuske, pa tako u programu, pored Jazz odseka MŠ “Josif Marinković” Vršac, i Katedre za jazz Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu, učestvuju i Alex & The Fergusons, Novakov & Bartuš Trio, Peđa Milutinović Drumbooty, Vladimir Samardžić Trio, Max Kochetov Quintet i Katarina Pejak Trio.

Tv Banat

Takođe, vršački jazz odsek otvoren je na njegovu inicijativu 2012. a iste godine osnovana je i katedra za jazz u BG, pa će festival biti i u znaku tri jubileja – 10 godina od njihovog osnivanja, kao i 20 godina postojanja Udruženja Jazztronic. U okviru festivala moći će da se pogleda i izložba fotografija Darka Sekulića.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve