20. Maj 2024.

15:23 UTORAK, 30. 08. 2022. - 15:23 Autor: Marija Trišić Knežević

“Umetnik u malom“ – Tara i Luna

Kulturni centar Vršac nastavlja sa realizacijom projekta „Umetnik u malom“. U galeriji Doma vojske, otvorena je izložba slika i crteža malih umetnica, Tare Petrović i Lune Kalnak. Pored direktora KC-a, i koordinatorke projekta, prisutne je pozdravio i ponosni drug i brat malih umetnica, koji je zvanično i otvorio izložbu.

podeli

Ovoga puta, posetioci imaju priliku da pogledaju radove nastale kroz dva različita likovna izraza i poetike: sedmogodišnja Luna posvećena je crtežu, njeni likovi dolaze iz jednog specifičnog unutrašnjeg sveta, insirisanog igricama, pomalo i nalik stripu, dok je šestogodišnja Tara sklona bojama i četkama, pa njena dela odišu vedrinom, svetlom, i šarenilom.       

Tv Banat

Kako objašnjava mentorka malih umetnica, u radu sa decom ovog uzrasta ne radi se na klasičnom crtežu i ne insistira se na prikazu realnosti, već se podstiče njihova kreativnost i mašta.

Tv Banat
Cilj projekta Umetnik u malom upravo i jeste motivisati decu da rade na svom talentu, i izlože i javnosti prikažu svoje radove, ali i da učestvuju u čitavom procesu – odabiru slika, kačenju postavke, razgovoru sa posetiocima. Uz to, ideja je pokrenuti širu zajednicu na aktivnije učešće u umetničkom životu grada.
Tv Banat

Na taj način KC Vršac nastavlja svoju misiju edukacije mladih, započetu još likovnim Konkursom za nagradu Paje Jovanovića koji traje već više od šest decenija. Podršku mladim umetnicima, ovoga puta Tari i Luni, sugrađani i gosti Vršca mogu dati posetom izložbi, koja će u galeriji Doma vojske biti otvorena do 5.septembra, nakon čega će priliku da se predstave imati i druga talentovana vršačka deca.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve