20. April 2024.

14:28 SREDA, 17. 08. 2022. - 14:28 Autor: Marija Trišić

Program Kulturnog leta do kraja avgusta

Vršac je grad koji ima mnogo toga da ponudi, posebno kada je u pitanju kultura, a na tom polju ne zaostaje ni tokom vrelih letnjih dana. Već godinama, tokom jula i avgusta, održava se manifestacija Vršačko kulturno leto, koja obiluje različitim sadržajima, i do kraja ove nedelje, mogu se pogledati dve izložbe o Nikoli Tesli, jedna italijanskog umetnika Danijelea Meučija, i druga, u saradnji sa Austrijskim kulturnim forumom. Uporedo, odvijaju se ostali programi:

podeli

Za najmlađe sugrađane, u Muzičkom paviljonu kod krsta, večeras od 19h igra se interaktivna predstava za decu, „Ekološka bajka”, sutra u 19h u Domu Vojske održaće se pesničko veče Slobodana Milinkovića „Voljenom gradu“. Za sve ljubitelje džez zvuka, posebno fanove Tom Vejtsa, u bašti Doma vojske u petak od 21h održaće se koncert benda Rain Dogs.

Tv Banat

Slične manifestacije odvijaju se i u drugim gradovima, ali Vršačko kulturno leto jedna je od retkih, ako ne i jedina, čiji program traje čitava dva meseca. Da to publika zna da ceni, pokazuje velika posećenost programa uprkos odmorima i školskom raspustu.

Tv Banat

Zanimljiv program najavljuje se već i za sledeću nedelju: održaće se Dani češke kulture sa više različitih sadržaja, biće izvedena još jedna dečija predstava, a sledi i izložba foto ovogodišnjeg konkursa Moj kraj mojom kamerom, u saradnji sa Festivalom Cirkuliranje.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve