20. April 2024.

12:56 ČETVRTAK, 11. 08. 2022. - 12:56 Autor: Ana Marić

IZLOŽBE O NIKOLI TESLI U DOMU VOJSKE

U saradnji sa Italijanskim institutom u Beogradu otvorena je izložba akvarela italijanskog arhitekte i ilustratora Danielea Meučija „Nikola Tesla, čovek koji je oblikovao budućnost“. Akvareli su zapravo skice radjene za ilustraciju knjige o Nikoli Tesli čiji je autor Danijel Meuči I koji je želeo da predstavi stvaran, svakodnevni život čoveka koji je oblikovao budućnost.

podeli

“ Ideja za ovu knjigu nastala je pre tri godine. Imao sam želju da prikažem svakogdnevni život Nikole Tesle, kao običnog čoveka, jednog od nas jer su sve do sada izdate knjige zapravo govorile samo o njegovim tehničkim dostignućima.Tesla, Srbin koji je emigrirao u Ameriku u potrazi za svojom srećom, običan čovek a ne super heroj. Lično ne osećam tremu zato što u ovom svetlu predstavljam Teslu u njegovoj rodnoj zemlji jer sam ak I vama u ovoj knjizi otkrio neke detalje iz Teslinog života koje šira javnost nije do sada znala”

Tv Banat

Posetioci su tako imali priliku da vide skice i originalne crteže radjene za knjigu o Tesli, koja je bila izložena samo na dan otvaranja izložbe.

U drugom delu Galerije Doma vojske postavljerna je dokumentarna izložba o Nikoli Tesli, Austrijskog kulturnog foruma „Nikola Tesla i Visoka tehnička škola u Gracu“

Tv Banat
Izložbe će biti otvorene do 20og avgusta u Domu vojske u Vršcu.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve