17. Jun 2021.

14:22 ČETVRTAK, 1. 08. 2019. - 14:22 Autor: Marija Trišić

227 MILIONA ZA PRERADU VOĆA I POVRĆA

Pokrajinska vlada izdvojila je sredstva za investicije za preradu voća i povrća vredne 227 miliona dinara. Ugovore za sufinansiranje investicija u poljoprivredna gazdinstava u sektoru voća, povrća i ostalih useva uručili su korisnicima predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević.

podeli

Prilikom dodele ugovora za sufinansiranje investicija u poljoprivredna gazdinstava u sektoru voća, povrća i ostalih useva, predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović istakao je da je za protekle tri godine izvršena konsolidacija pokrajinskih javnih finansija, iz kojih se iz godine u godinu izdvaja sve više sredstava za razvoj poljoprivrede i za konkretne subvencije.

Ovoga puta ugovori su potpisani sa 143 poljoprivredna gazdinstva, a njihova ukupna vrednost veća je od 227 miliona dinara, od čega je učešće pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo 127 miliona dinara.

Pokrajinski sekretar dr Vuk Radojević rekao je da je ova Pokrajinska vlada opredelila tri puta više sredstava nego prethodna.

Inače, od 1. jula 2016. do danas Pokrajinska vlada uložila je ukupno više od 19,5 milijardi dinara u različite mere agrara, vodoprivrede i u oblast šumarstva i razvoja lovstva.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

COVID - 19

Emisije

Pogledaj sve