27. Maj 2020.

15:00 UTORAK, 18. 06. 2019. - 15:00 Autor: Marija Trišić

DAN POLJA U POLJOPRIVREDNOJ ŠKOLI

Na ekonomiji Poloprivredne škole Vršac danas su održani Dani polja kompanije AXREAL Srbija. Skupu su pored promotera prisustvovali i poljoprivredni proizvođači, predstavnici PSS, nastavnici agronomske grupe predmeta i učenici obrazovnih profila: poljoprivredni tehničar i rukovalac-mehaničar poljoprivredne tehnike.

podeli

Poljoprivredna škola Vršac mnogo pažnje posvećuje praktičnoj nastavi, zbog čega se dosta ulaže u školsku ekonomiju. Osim plasteničke, voćarske i vinogradarske proizvodnje, poslednjih godina obnovljena je i ratarska, a među ogledima suncokreta, ječma i pšenice, svoj sortiment, između ostalih, predstavlja i kompanija AXEREAL Srbija.

Tv Banat
Na ovim oglednim poljima đaci imaju priliku da vide razliku između sorti, različitih ratarskih vrsta, upoznaju se sa fazama razvoja, pretporučenim agrotehničkim merama i vremenom njihove primene, i usavrše stečeno teoretsko znanje.
Tv Banat
Od 12 ha uz samu školu, pod ratarskim kulturama je 10 ha, a ostalo pod vinogradima i voćnjacima. Škola osim ovih površina poseduje još oko 100ha obradivog zemljišta u vršačkom ataru, što je po posedu svrstava među vodeće poljoprivredne škole u zemlji.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve