25. Maj 2020.

15:51 UTORAK, 12. 03. 2019. - 15:51 Autor: Marija Trišić

„DOBAR DAN, DOMAĆINE“ U BANATSKOM NOVOM SELU

Naučno stručni skup „Dobar dan domaćine“ ove godine beleži jubilej od deset godina postojanja. Poslednjih sedam godina realizuje se u organizaciji Departmana za ratarstvo i povrtarstvo Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, a od ove godine skupovi se održavaju širom Vojvodine, u saradnji sa pokrajinskim sekretarijatom, lokalnim samoupravama i savetodavnim stručnim službama. Još jedno u nizu održano je danas u Banatskom Novom Selu.

podeli

Tv Banat

Tema su ovoga puta bile agrotehničke mere u vremenima sa manje padavina, ili čak i suše, koja se u manjoj ili većoj meri javlja već godinama. Kako ovi uslovi postaju uobičajeni, potrebno im je prilagoditi tehnologiju gajenja rataskih kultura, i stručnjaci sa departmana tu su upravo da bi proizvođačima preneli svoja znanja i iskustva.

Da su saveti i iskustva stručnjaka dragoceni, slažu se svi poljoprivrednici, ali dodaju i da znaju šta i kako treba da rade, ali da im nedostaju – finansije.

Tv Banat
Tekst potpisaUpravo zbog toga, predstavljene su i aktuelne pokrajinske mere agrarne politike, a kako je istaknuto, podsticajima se može subvencionisati do 70% ukupnih ulaganja. Ipak, i dalje najmanje budžetskih sredstava povlače proizvođači sa teritorije Južnog Banata:
Tv Banat
Svi aktuelni konkursi mogu se pronaći na sajtu pokrajinskog sekretarijata ili Fonda za razvoj poljoprivrede, a uskoro se očekuje i raspisivanje novih, poručeno je sa skupa.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve