25. Maj 2020.

14:37 ČETVRTAK, 7. 03. 2019. - 14:37 Autor: Marija Trišić

POZIV POLJOPRIVREDNIM PROIZVOĐAČIMA

Departman za ratarstvo i povrtarstvo Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, u ponedeljak 11.marta u Banatskom Novom Selu organizuje naučno-stručno savetovanje „Dobar dan, domaćine“. Između ostalog, biće reći i o podsticajima Vlade APV u poljoprivredi za tekuću godinu.

podeli

Tv banat
Naučno stručni skup „Dobar dan domaćine“ ove godine beleži jubilej od deset godina postojanja. Poslednjih sedam godina realizuje se u organizaciji Departmana za ratarstvo i povrtarstvo, a kako bi se što više približio poljoprivrednicima, program je realizovan i van Poljoprivrednog fakulteta na različitim lokacijama. Još jedno u nizu naučno-stručnih savetovanja održaće se u saradnji sa Gradom Pančevom, Institutom Tamiš i PSS Agrozavod Vršac, u Banatskom Novom Selu.

Predstavnici nauke sa Poljoprivrednog fakulteta, stručnih savetodavnih službi i prognozno-izveštajne službe, govoriće o proizvodnji kukuruza u sušnim godinama, agrotehničkim merama u proizvodnji soje, preporukama za gajenje suncokreta, rezistentnosti korova i kvalitetu minule žetve pšenice, a pokrajinski sekeretar dr Vuk Radojević učesnicima će približiti mere agrarne politike na teritoriji AP Vojvodine za 2019. godinu.

Skup će se održati u Restoranu Golf, a svečano otvaranje savetovanja je u 10h.

*satnicu predavanja možete preuzeti ovde (http://polj.uns.ac.rs/sr/node/1621)

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti

Emisije

Pogledaj sve