02. April 2020.

13:45 UTORAK, 31. 12. 2019. - 13:45 Autor: Ana Marić

MINISTAR POLJOPRIVREDE SA PROIZVODJAČIMA NA TERENU

Ministar u Vladi Srbije za poljoprivredu,šumarstvo i vodoprivredu,Branislav Nedimović obišao je juče poljoprivredna gazdinstva u Gudurici,Jablanci i Vlajkovcu.

podeli

Ministar Nedimović,negujući praksu ličnog kontakta i saradnje sa proizvodjačima, posetio je porodicu Spasić u Gudurici ,vinogradare i proizvodjače vina koji zasade imaju na 13H pod vinovom lozom i 2h pod voćem.Subvencije koje daje ministarstvo značilo bi im s obzirom na to da šire proizvodnju.

U Srbiji u registru ima 10 hiljada H realno se računa 15H ,od čega je 7% autohtonih sorti.Nova mehanizacija znači smanjenje troškova i savremen način proizvodnje.

Dva osnovna zadatka su pred ministarstvom poljoprivrede u narednoj godini navodnjavanje i komasacija ,u čemu Vršac prednjači.

U selu Jablanka ministar je razgovarao sa ratarima i stočarima ovog kraja,obišao je domaćinstvo Pantelije Kazana koji obradjuje 300 jutara zemlje pod suncokretom,uljanom repicom i pšenicom.Kaže da je koristio subvencije države i ranije ali da bi konkretni potez više značili.

Muče muku i sa prirodom, posebno ove jeseni.

Praksa rada na terenu sa poljoprivrednim proizvodjačima nastavlja se nakon praznika, dala je najbolje efekte u radu do sada ,tvrdi ministar.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti