21. Mart 2019.

POZIV POLJOPRIVREDNIM PROIZVOĐAČIMA

Departman za ratarstvo i povrtarstvo Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, u ponedeljak 11.marta u Banatskom Novom Selu organizuje naučno-stručno savetovanje „Dobar dan, domaćine“. Između ostalog, biće reći i o podsticajima Vlade APV u poljoprivredi za tekuću godinu.

ČETVRTAK, 7. 3. 2019 - 14:37Vesti

POČELA REZIDBA U VOĆNJACIMA

Sa lepim vremenom počeli su i radovi u voćnjacima.Na plantažama jabuka na putu Vršac - Bela Crkva,u vlasništvu “Celanova Agro” uveliko se vrši rezidba. Ove godine očekuju se znatno veći prinosi, kao i izgradnja novog objekta - hladnjače.

PETAK, 1. 3. 2019 - 14:15Vesti
PETAK, 1. 3. 2019 - 13:46Poljoprivreda

AKTUELNI SAVETI ZA POLJOPRIVREDNIKE

Sa lepšim vremenom intenziviraju se i poljoprivredni radovi. Za sve proizvođače, stižu i saveti iz Poljoprivredne stručne službe Agrozavod.

SREDA, 20. 2. 2019 - 11:49Poljoprivreda

ODRŽANO JOŠ JEDNO PREDAVANJE ZA VOĆARE I VINOGRADARE

U gradskoj kući u Vršcu juče je održano predavanje iz oblasti voćarstva i vinogradarstva. Ovo je treća godina zaredom da je grad Vršac domaćin profesorima Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, a ovoga puta govorili su o mehanizovanoj berbi voća i skladištenju, i perspektivnim novim i autohtonim sortama vinove loze.

UTORAK, 19. 2. 2019 - 16:46Poljoprivreda

OD 1. MARTA SUBVENCIJE ZA DIZEL GORIVO

Vlada Republike Srbije pripremila je sva akta neophodna da se posle nekoliko godina krene sa subvencionisanjem goriva u poljoprivredi, poručio je danas ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Branislav Nedimović. On je sa pokrajinskim sekretarom dr Vukom Radojevićem posetio opštinu Bela Crkva, gde su zajedno obišli poljoprivredna gazdinstva u Crvenoj Crkvi i Kusiću, razgovarali sa meštanima, i najavili nove podsticajne mere za poljoprivrednike.

UTORAK, 5. 2. 2019 - 16:09Poljoprivreda

IMAJU LI VRŠČANI RAZLOGA ZA BRIGU ZBOG AFRIČKE KUGE SVINJA

Prošle nedelje je, na temišvarskom terenu, 40-ak kilometara udaljenom od granice sa Rumunijom kod Vršca, registrovan promet stoke koja je poreklom iz područja zaraženog afričkom kugom svinja u toj zemlji. Zbog toga su povećani nadzor i preventivne mere na teritoriji Vršca, i uopšte Južnobanatskog okruga.

UTORAK, 22. 1. 2019 - 14:51Poljoprivreda

ZIMSKA EDUKACIJA DEKALB I BAYER

Zimsku prezentaciju organizovale su danas u Hotelu Vila Breg kompanije Dekalb i Bayer. Koliko su ovakvi skupovi korisni, pokazuje i veliki odziv poljoprivrednih proizvođača sa teritorije Grada Vršca i okolnih opština.

UTORAK, 22. 1. 2019 - 14:31Poljoprivreda

OZIMI USEVI U VRŠAČKOM ATARU U SOLIDNOM STANJU

Nedostatak padavina, odnosno deficit vlage tokom ove jeseni i zime, odrazio se u vršačkom ataru na rane fenofaze ozimih useva, pa je do nicanja došlo na znatno manjim površinama. Od ukupno posejanih površina pod uljanom repicom, opstaće po procenama stručnjaka samo 10 do 15%. Kod pšenice je situacija dosta bolja, iako ni za nju uslovi nisu bili idealni.

UTORAK, 15. 1. 2019 - 16:12Poljoprivreda

ZIMSKA PREZENTACIJA KWS-A

Kompanija KWS priredila je zimsku prezentaciju za poljoprivredne proizvođače. Nove proizvode i asortiman predstavili su i Adama i Agrounik, a bila je ovo prilika da se razmene iskustva, i podele saveti i uputstva u cilju unapređenja proizvodnje.