19. Jul 2019.

„DANI POLJA“ AGROZAVOD

„Dani polja“ organizovani su na oglednoj parceli Agrozavoda u Zagajici.Proizvodjači su i ove godine mogli na licu mesta da pogledaju ogledne kulture i čuju savete stručnjaka.

PONEDELJAK, 1. 7. 2019 - 15:02Vesti

AGROZAVOD STANJE USEVA

Vremenski uslovi nisu pogodovali ratarskim kulturame te će paori i ove godine ubrati znatno manji rod ,posebno kada su u pitanju pšenica i ječam.Trenutno je aktuelna zaštita kultura od korova i virusa koji su se pojavili.

PONEDELJAK, 24. 6. 2019 - 15:01Vesti
UTORAK, 18. 6. 2019 - 15:00Poljoprivreda

DAN POLJA U POLJOPRIVREDNOJ ŠKOLI

Na ekonomiji Poloprivredne škole Vršac danas su održani Dani polja kompanije AXREAL Srbija. Skupu su pored promotera prisustvovali i poljoprivredni proizvođači, predstavnici PSS, nastavnici agronomske grupe predmeta i učenici obrazovnih profila: poljoprivredni tehničar i rukovalac-mehaničar poljoprivredne tehnike.

PETAK, 7. 6. 2019 - 13:32Poljoprivreda

IZGRADNJA ATARSKIH PUTEVA

Grad Vršac uz pomoć Pokrajine nastavlja mrežu izgradnje atarskih puteva u naseljenim mestima.Izgradnja se vrši samo u selima gde je završena komasacija zemljišta.

PETAK, 31. 5. 2019 - 15:09Poljoprivreda

RASPORED AKCIJE SAKUPLJANJA AMBALAŽNOG OTPADA

Udruženje SECPA uspostavilo je Sistem zbrinjavanja ambalažnog otpada od sredstava za zaštitu bilja u Srbiji. Poljoprivredni proizvođači ambalažu treba da pripreme za predaju u junu, po utvrđenom rasporedu:

PONEDELJAK, 8. 4. 2019 - 09:35Poljoprivreda

MARTOVSKI MRAZ UZROKOVAO ŠTETU U JJUŽNOBANATSKIM VOĆNJACIMA

Poslednje nedelje marta, na području Južnog Banata zabeleženi su i ozbiljni mrazevi. Veoma niske temperature trajale su u noći između 28.i 29.marta i nekoliko sati, i ozbiljno ugrozile rod koštičavih i jabučnih voćnih vrsta, koje su već podomakle u vegetaciji.

ČETVRTAK, 4. 4. 2019 - 14:54Poljoprivreda

NEDOSTATAK VLAGE OZBILJNO UGROŽAVA OZIME USEVE

Na teritoriji Južnog Banata, kod strnih žita već je primetan ozbiljan i zabrinjavajući deficit vlage. Najavljene padavine nisu se desile, a košava koja duva već danima odnela je potencijalne kišne oblake u druga područja, pa se ovaj sušni period nastavlja. Biljke odbacuju donje listove, a usevi su u kritičnim fazama.

UTORAK, 26. 3. 2019 - 14:16Poljoprivreda

BEZBEDNOST POLJOPRIVREDNIKA NA PRVOM MESTU

Vršački ratari, u sezoni poljoprivrednih radova, priključnu mehanizaciju više ne vraćaju u svoja dvorišta ili ispred svojih kuća, već ih ostavljaju na parceli van grada, koju im je obezbedio grad. To im u velikoj meri olakšava rad, a Vršac je jedan od retkih, ako ne i jedini grad u Srbiji, koji je na ovaj način smanjio gužve u gradskom saobraćaju, kao i nesreće u kojima učestvuju traktoristi.

UTORAK, 12. 3. 2019 - 15:51Poljoprivreda

„DOBAR DAN, DOMAĆINE“ U BANATSKOM NOVOM SELU

Naučno stručni skup „Dobar dan domaćine“ ove godine beleži jubilej od deset godina postojanja. Poslednjih sedam godina realizuje se u organizaciji Departmana za ratarstvo i povrtarstvo Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu, a od ove godine skupovi se održavaju širom Vojvodine, u saradnji sa pokrajinskim sekretarijatom, lokalnim samoupravama i savetodavnim stručnim službama. Još jedno u nizu održano je danas u Banatskom Novom Selu.