14. Decembar 2019.

DA LI JE VREME ZA JESENJU SADNJU VOĆA?

Kalendarski, vreme je za jesenju sadnju voća, iako se po vremenskim prilikama ne bi tako reklo. Ipak, temperature iznad proseka za ovo doba godine, i sušni period koji još uvek traje, ne moraju da odlože ove radove. Savete smo potražili od stučnjaka – inžinjera poljoprivrede za voćarstvo i vinogradarstvo zaposlenih u Poljoprivrednoj školi, koja ima i svoje zasade voća.

UTORAK, 19. 11. 2019 - 17:41Vesti

POBOLJŠATI SARADNJU SA POLJOPRIVREDNIM STRUČNIM SLUŽBAMA

U okviru redovnih aktivnosti, a u cilju jačanja saradnje lokalnih samouprava, poljoprivrednih stručnih službi i poljoprivrednika, pomoćnik ministra Aleksandar Bogićević danas je posetio Vršac. Pre obilaska PSS Agrozavod i radnog sastanka u Gradskoj kući, Bopgićević je posetio poljoprivredno gazdinstvo Nikolin u Uljmi.

UTORAK, 12. 11. 2019 - 09:26Vesti
UTORAK, 27. 8. 2019 - 15:13Poljoprivreda

KOMASACIJA ZEMLJIŠTA

Resor za poljoprivredu grada Vršca u proteklom periodu pokrenuo je rešavanje dva krupna pitanja to je uzurpacija i komasacija zemljišta.Prva rešenja i koraci koji su preduzeti već su očigledni dok će se konačan rezultat videti na kraju procesa.

PONEDELJAK, 26. 8. 2019 - 13:50Poljoprivreda

POLJOPRIVREDNA ŠKOLA DOBILA NAJSAVREMENIJI PLASTENIK

Poljoprivredna škola u Vršcu ,pored škola u Futogu i Rumi,dobila je najsavremeniji plastenik za odvijane praktične nastave putem projekta prekogranične saradnje Srbija -Madjarska.Projekat je sufinansiran sa 85% dok 15% predstavlja ulog projektnih partnera ,Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu,vodoprivredu i šumarstvo kao vodeći partner,Instituta za ratarstvo Novi sad i Fonda za evropske poslove Novi Sad .Sa druge strane Vlada županije Čongrad iz Madjarske učestvovala je kao prekoranični partner.

PETAK, 2. 8. 2019 - 13:25Poljoprivreda

AKTUELNE ŠTETOČINE NA POLJOPRIVREDNIM KULTURAMA

Na poljoprivrednim kulturama na našoj teritoriji treba obratiti pažnju na pojavu štetočina, upozoravaju stručnjaci za zaštitu bilja Poljoprivredne stručne službe Agrozavod. U ovom periodu, opasnost preti od kukuruznog plamenca, azijske voćne mušice, i braon mramoraste stenice.

ČETVRTAK, 1. 8. 2019 - 14:22Poljoprivreda

227 MILIONA ZA PRERADU VOĆA I POVRĆA

Pokrajinska vlada izdvojila je sredstva za investicije za preradu voća i povrća vredne 227 miliona dinara. Ugovore za sufinansiranje investicija u poljoprivredna gazdinstava u sektoru voća, povrća i ostalih useva uručili su korisnicima predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo dr Vuk Radojević.

PONEDELJAK, 22. 7. 2019 - 13:46Poljoprivreda

BORBA PROTIV UZURPATORA

Jedan od zadataka koje je pred sebe postavila država, pa i svaka lokalna samouprava, je uvođenje reda u zakup državne zemlje. Najveći problem u ovoj oblasti, uzurpacija zemljišta, nije zaobišla ni Vršac, ali nisu izostale ni reakcije nadležnih:

PONEDELJAK, 8. 7. 2019 - 15:17Poljoprivreda

„DANI SUNCOKRETA“

Manifestacija „Dani suncokreta“ , organizaciji Pčelarskog saveza Vojvodine i Pčelarskog društva „Vršac“ ,Grada Vršca i Turističke organizacije Vršac, održani su protekle subote u našem gradu .

PONEDELJAK, 1. 7. 2019 - 15:02Poljoprivreda

„DANI POLJA“ AGROZAVOD

„Dani polja“ organizovani su na oglednoj parceli Agrozavoda u Zagajici.Proizvodjači su i ove godine mogli na licu mesta da pogledaju ogledne kulture i čuju savete stručnjaka.