07. April 2020.

16:19 ČETVRTAK, 14. 03. 2019. - 16:19 Autor: Marija Trišić

UMESTO POPRAVKE - NOVI LIFT

Nakon osam meseci, zgrada hemodijalize sa nefrologijom i kardiologijom sa koronarnom jedinicom u Opšte bolnice Vršac, dobila je novi lift. Time je omogućeno nesmetano funkcionisanje i pružanje adekvatne medicinske pomoći korisnicima.

podeli

Tv Banat

Zgrada OB Vršac u kojoj se nalaze prijemna i specijalistička internistička ambulanta, hemodijaliza sa koronarnom jedinicom, i službe nefrologije, endokrinologije i kardiologije, iako spada u “novije”, stara je skoro četiri decenije. Dešavalo se i ranije da se lift pokvari, ali je to vrlo brzo rešavano, sve dok pre osam meseci nije potpuno stao. Uz podršku pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, preko Vlade APV obezbeđena su sredstva za nabavku i ugradnju novog, koji je pušten u rad početkom meseca.

Tv Banat - dr Jon Omoran
“Odobrena su sredstva u visini od 4 miliona 600 hiljada dinara, i proces je dugo trajao, ali smo želeli da nabavimo novi lift, da bismo za jedan duži period obezbedili normalno funkcionisanje. Nije bilo lako osam meseci funkcionisati u zgradi gde je koronarna jedinica, gde su pacijenti na hemodijalizi, bez lifta, ali sve što je bilo urgentno bilo je zbrinuto, i sa medicinske strane nismo zaostajali u kvalitetu rada”, objasnio je v.d.direktora bolnice dr Jon Omoran.
Tv Banat

Grad je prepoznao potrebu za daljim ulaganjima i rekonstrukcijom čitavog kompleksa OB, i preduzeo potrebne mere i korake za kompletno renoviranje ove zdravstvene ustanove.

Tv Banat - Tatjana Nikolić

“Moram da kažem da je Vlada Republike Srbije donela odluku da se pristupi rekonstrukciji zgrada Opšte bolnice Vršac, svih paviljona, preko Kancelarije za javna ulaganja. Grad Vršac je potpisao sporazum sa Pokrajinskim sekretarijatom za zdravstvo, u okviru koga ćemo mi finiasirati izradu projektno-tehničke dokumentacije, i to je sada u toku, i mi se nadamo da će se, po savremenim standardima, u narednom periodu ući u realizaciju ovog projekta koji će biti izuzetno velike vrednosti, i da će time biti rešeni mnogi problemi koji su postojali u radu bolnice svih ovih godina, i što se tiče prostora i kapaciteta i opreme, i da će oni biti na jednom mnogo višem standardu”, istakla je članica gradskog veća za zdravstvo Tatjana Nikolić.

Bez obzira na to što nije osnivač bolnice, Grad će i ubuduće raditi zajedno sa rukovodstvom na rešavanju problema sa kojima se ova ustanova, zaposleni i korisnici supočavaju, poručila je Nikolićeva, i podsetila da je u prethodne 2,5 godine u sve četiri zdravstvene ustanove u Vršcu uloženo 220 miliona dinara, od čega oko 100 miliona obezbeđeno preko projekata, 59 miliona iz sredstava samodoprinosa, a oko 60 miliona iz donacija i sa ostalih nivoa vlasti.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Vesti