08. Mart 2021.

11:26 PONEDELJAK, 31. 12. 2018. - 11:26 Autor: Marija Trišić

DRUŠTVO ROMANO KRLO – ROMSKI GLAS ZA MALIŠANE

U prostorijama Osnovne škole Moše Pijade u Gudurici proteklog vikenda je organizovana dodela paketića za mališane iz socijlano-ugroženih grupa. Program je organozovalo Društvo za kulturu, obrazovanje i socijalnu integraciju Roma Romano krlo – romski glas.

podeli

Tv Banat
60-oro mališana uživalo je u druženju sa Deda Mrazom, Patuljcima i Zlom vešticom. Ova, naizgled čudna ekipa, kroz predstavu je uvela decu u praznično raspoloženje, ona su njima zauzvrat odigrala nekoliko tradicionalnih plesova, a zatim je usledila i dodela paketića.

Ovo je peta godina kako je Društvo Romano krlo – Romski glas organizovalo dodelu paketića za decu iz socijalno-ugroženih grupa.

“Ove godine se nalazimo u Gudurici, domaćin nam je OŠ “Moše Pijade”, i podelili smo paketiće za zabavište, prvi i drugi razred, a dobiće ih i romska populacija iz Vršca i Zagajice, gde ćemo direktno odneti sa Deda Mrazom na kućnu adresu”, obajšnjava predsednik Društva Amet Ramadanović.

Pokrovitelj akcije je Act fondacija, koja u njoj učestvuje već drugu godinu za redom. Prošle godine je u program bilo uključeno 250 dece.

Pogledajte video:

podeli

Slične vesti

Kultura

Emisije

Pogledaj sve